Categories: Ştiri sănătate

Rata de reproducere a virusului continuă să scadă. Ce înseamnă acest lucru și ce ne așteaptă în viitorul apropiat?

Din cuprinsul articolului

În România, specialiștii au dezvăluit că situația epidemiologică a ajuns pe un trend descendent. Acest lucru înseamnă că în următoarele săptămâni vom obseva un număr mai mic de infectări.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că epidemia de COVID-19 a intrat pe un trend descendent accentuat în țara noastră, iar rata de reproducere a virusului era ieri de 0,89%.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat puțin peste 12.000 de cazuri noi, mai puține ca lunea trecută cu aproximativ 3.000. Au fost anunțate astăzi și 75 de decese. Totuși ridicarea restricțiilor în România se va face cu precauție și în niciun caz acum, deoarece numărul de pacienți cu COVID-19 de la Terapie Intensivă nu a scăzut încă, notează RRA.

Rata de reproducere, mai scăzută

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat astăzi că cifrele din ultima săptămână privind infectarea cu noul coronavirus sunt pe un trend descendent, dar ridicarea restricțiilor și renunțarea la starea de alertă se va face doar în corelare cu doi indicatori importanți.

„În primul rând e vorba, sigur, despre scăderea numărului de persoane care sunt internate, dar mai ales despre scăderea numărului de pacienți internați în Secțiile de Terapie Intensivă, și din cauza asta rugămintea către toată lumea este să aibă puțină răbdare și, mai ales, să respecte în continuare regulile pe care le-am menționat de atâtea ori: să continue vaccinarea acolo unde este o recomandare la categoriile vulnerabile, încât să putem să avem o primăvară cât mai apropiată de o primăvară normală și, cu atât mai mult, vara sau toamna acestui an”, explică Alexandru Rafila.

Ministrul sănătății a mai precizat că unul din opt pacienți internați la Terapie Intensivă este infectat cu tulpina Delta a coronavirusului, tulpina dominantă fiind Omicron. Alexandru Rafila a mai adăugat că prima relaxare care va fi luată va fi probabil renunțarea la mască în spațiile deschise, dar și alte măsuri, în funcție de evoluția cazurilor în următoarele săptămâni.

Recent Posts

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

10 minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

39 de minute ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

o oră ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

o oră ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

2 ore ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

2 ore ago

Citeste si: