Din cuprinsul articolului
În intervalul 6-12 septembrie, au fost identificate 350 de cazuri de infectare cu varianta Delta, din 350 de secvențieri (100%). Până la data de 12 septembrie, au fost confirmate 2.913 cazuri de infectare cu variante ale coronavirusului care determină îngrijorare (VOC), astfel:
Referitor la decese, având în vedere că a fost declarată transmitere comunitară a variantei Delta, INSP consideră că toate decesele Covid sunt provocate de această tulpină, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente).
În total, au fost identificate 1157 de cazuri Delta.
“Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S 21, la 39,7% în S 36 (6-12 septembrie).”
Rata de infectare cu VOC este de 83%, față de 81% săptămâna trecută.
De asemenea, începând de săptămâna aceasta, tulpina Alpha nu mai reprezintă o variantă care determină îngrijorare. “Motivele pentru care ECDC a luat această decizie sunt reducerea drastică a circulației acestei variante în EU/EEA după emergența variantei Delta, precum și faptul că există puține evidențe ale impactului variantei Alpha asupra imunității induse de vaccin.”
Până astăzi, 14 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.126.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
Creștere bruscă și foarte mare a numărului de infectări și de decese. Aproape patru mii de cazuri noi (3.929), raportate azi, mai mult decât dublu față de numărul de ieri. Este și cel mai mare număr din ultimele șase luni. În ultimele 24 de ore au murit 96 de persoane, iar numărul pacienților aflați la ATI a urcat la 675. Zece dintre ei sunt copii.
1.068.122 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.929 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică: