Din cuprinsul articolului
Cazurile OMICRON au crescut exponențial de când autoritățile au identificat primele infecții, iar cunoștințele oamenilor de știință despre variantă au crescut și ele. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat primul său raport privind decesul provat de această variantă, subliniind cât de periculoasă este cu adevărat.
Oamenii de știință din Africa de Sud au fost primii care au descoperit noua variantă de Covid înainte de a ajunge în Europa la sfârșitul anului 2021, deoarece și-au încărcat descoperirile pe GISAID pe 22 noiembrie. De atunci, oficialii au raportat sute de mii de cazuri zilnice în mai multe țări. Oamenii de știință au descoperit că Omicron prezintă un nou pericol, iar vaccinurile actuale nu îi fac față. Rapoartele, în special unul de la OMS, au aprofundat amenințarea pe care o reprezintă.
Experții au descoperit că mutațiile Omicron îi permit să scape de imunitatea oferită de ambele doze de vaccin.
Cercetările timpurii arată că reduce eficacitatea a două doze de Pfizer la 30%, iar AstraZeneca potențial până la zero.
În timp ce doza booster poate reface stratul de protecție la 75 la sută, programul de vaccinare este încă la o oarecare distanță de a proteja pe toată lumea, ceea ce înseamnă că mulți se vor infecta cu Omicron.
Într-un raport lansat la sfârșitul anului 2021, organizația a spus că dintre cele 38 de țări afectate de variantă, niciuna nu a raportat decese specifice Omicron.
De atunci, s-a răspândit rapid, iar decesele cresc din nou în mod constant, pe măsură ce varianta devine cea mai transmisibilă de acest gen.
Dar datele recente sugerează că boala pe care o provoacă Omicron este încă mai ușoară decât predecesorii săi.
Cercetătorii care lucrează cu Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) din UK cred că are o rezistență „substanțială” la imunitatea naturală oferită de infecțiile anterioare.
Descoperirile Institutului din Africa de Sud au urmat un studiu real al fiecărei variante, care a identificat că oamenii aveau șanse de 2,4 ori mai mari de a se reinfecta cu Omicron.
Rezultatele, deși nu au fost încă revizuite de către colegi, au concluzionat că dovezile indică o „creștere substanțială și continuă a riscului de reinfecție”.
Iar cercetătorii au cerut o investigație „urgentă” pentru a stabili dacă Omicron ar putea face același lucru cu vaccinurile.
Ei au adăugat că ar trebui, de asemenea, să măsoare „implicațiile potențiale ale imunității reduse la infecții asupra protecției împotriva bolilor severe și a morții”.
Oficialii cred că varianta provoacă și simptome alternative de Covid.
Omicron, mai mult sau mai puțin mortal, provoacă în continuare boală, iar pentru mulți experiența este intens neplăcută.
Unii vor descoperi că nu se simt bine timp de săptămâni și luni de zile în moduri în care alți viruși, cum ar fi răceala sau gripa, nu oferă simptome.
O zgârietură în gât s-ar putea transforma într-o febră deplină în câteva zile, iar boala poate persista ca și „Covid lung”, care se poate dovedi extrem de invalidant, pentru mai multe luni sau un an mai mult.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…