Categories: Ştiri sănătate

Rapelul la vaccin. Dr. Adrian Streinu-Cercel: „Acest caz reprezintă vârful icebergului. Sub ‘nivelul apei’ sunt multe alte cazuri pe care nu le-am identificat pentru că…”

În cursul zilei de ieri, cadrele medicale de la Spitalul Matei Balș din capitală și nu  numai, au fost fost vaccinate cu ce-a de-a doua doză de vaccin, prevăzută în schema de tratament.

Prima persoană imunizată din România, asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Matei Balș a fost prima căreia i s-a administrat și cea de-a doua doză.

De asemenea, Adrian Streinu-Cercel, fostul manager al Institutului de Boli Infecțioase a primit rapelul vaccinului anti-COVID duminică dimineața şi apoi l-a vaccinat, chiar el, pe medicul Adrian Marinescu.

Alergiile sunt „extrem de rare”, a precizat Streinu-Cercel.

„Pandemia se prezintă ca o cometă. Știm că are o coadă lungă la fel ca cea a pandemiei. Acest vaccin pe care l-am făcut ne protejează pentru toate tulpinile care sunt în circulație în acest moment”, a mai spus el.

Dr. Adrian Streinu-Cercel explică ce se întâmplă cu noua tulpină de coronavirus în România

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a declarat, duminică, la Institutul de boli infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, că ar putea exista mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie mult mai contagioasă, inclusiv cazuri asimptomatice, care fac imposibilă detectarea prezenței mutației.

„Acest caz reprezintă vârful icebergului. Sub ‘nivelul apei’ sunt multe alte cazuri pe care nu le-am identificat pentru că deocamdată nu este un sistem în care să verificăm în mod susținut circulația acestor mutante (…) Adică, atunci când a apărut primul caz, a fost adus aici, l-am studiat, am verificat ce putem să facem, după care toată lumea și-a văzut de treabă”, a arătat el.

Întrebat câte cazuri cu noua tulpină au fost sau sunt în realitate, Streinu Cercel a răspuns:

„Este foarte greu de spus, pentru că este o tulpină care se mișcă foarte repede, nu dă forme foarte severe, ceea ce este un lucru bun, și e foarte probabil că aceasta este cauza pentru care multe dintre aceste cazuri s-au pierdut”.

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

17 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

36 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

56 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: