Din cuprinsul articolului
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că testarea antidrog în şcoli se va face la solicitarea părinţilor, dacă aceştia au suspiciuni legate de copilul lor şi că nu se va face testare de dragul testării.
Potrivit ministrului, sunt două tipuri de teste, cele rapide în care testarea se face prin urină sau salivă şi cele care se fac din sânge. ”Noi suntem la începutul unui drum. A fost semnat de curând, în urmă cu trei zile, un parteneriat la sediul MAI cu 8 instituţii guvernamentale care să reglementeze această problemă.
Problema legată de trafic şi de accesul la droguri este o problemă care nu poate fi sub controlul Ministerului Sănătăţii decât în foarte mică măsură”, a declarat Alexandru Rafila.
Ministrul a precizat că testarea elevilor în şcoli se va face pentru a ajuta copiii şi de asemenea, se va face cu acordul părinţilor. ”Trebuie să înţelegem de ce facem testarea. Nu facem testare de dragul testării, ci ca să putem să ajutăm un copil, familia acelui copil să poată să primească un diagnostic în cazul în care există suspiciuni de substanţe psihoactive, să aibă consiliere psihologică, tratament şi să se reinsereze în societate.
Testarea trebuie făcută numai cu acordul părinţilor, la solicitarea acestora, dacă au suspiciuni legate de copilul lor sau la solicitarea personalului didactic dintr-o anumită şcolară, dar, tot aşa, după acordul părinţilor”, a adăugat Rafila, potrivit News.ro.
Ministrul a explicat şi cum se va face testarea elevilor în şcoli, împotriva drogurilor sau a altor substanţe interzise. ”Există două tipuri de teste: teste rapide care sunt simplu de utilizat, se face testare din urină sau din salivă, iar rezultatul pozitiv al unui test nu înseamnă că au automat o confirmare a consumului de droguri, el trebuie ulterior confirmat printr-un test care se face din sânge şi care sigur că presupune o pregătire şi o intervenţie de natură medicală”, a declarat Rafila.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…