Sari la conținut

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, după vizita la Spitalul Județean Oradea: ne vom bucura că oamenii din această ţară au în sfârşit acces la alte tipuri de servicii de sănătate, aşa cum se doreşte de foarte mult timp în ţara noastră, inclusiv la spitale regionale

Ministrul Sanatatii
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă, după vizită la Spitalul judeţean de Urgenţă din că situaţia corectă este ca în oraşele mici sau cele medii să existe o adunare a resurselor existente în domeniul medical pentru oferirea de servicii medicale, nu fragmentarea lor, relatează News.ro.

”Situaţia corectă este ca în oraşele mici sau cele medii să existe o adunare a resurselor existente în domeniul medical pentru oferirea de servicii medicale, nu fragmentarea lor. Cred că este abordarea corectă, ceea ce duce de fapt şi la un lucru la care poate vă gândiţi mai puţin, fac foarte multe servicii medicale din care spitalul obţine venituri suplimentare care pot fi utilizate în dezvoltarea spitalului.

Rafila: pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate, de bună calitate, lucrul ăsta se întâmplă la Oradea

Faptul că noi am contribuit foarte mult la dezvoltarea laboratorului de neuroradiologie, probabil cel mai modern laborator de analize din România, nu face altceva decât să confirme că acolo unde există professionalism în este conducerea unei unităţii sanitare sunt rezultate bune.

Dar scopul nu este nici profesionalismul, nici o conferinţă de presă, scopul este ca pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate, de bună calitate, lucrul ăsta se întâmplă la Oradea”, a spus ministrul Rafila, într-o conferinţă de presă.

Modelul de bună practică din Oradea poate fi replicat și în alte orașe

”Sunt convins că alături de celelalte proiecte pe care le dezvoltăm la Ministerul Sănătăţii în infrastructură, PNRR, Oradea beneficiază de un mare proiect, peste 100 de milioane de euro, care ţine tot de acest spital de pneumologie boli infecţioase (..)

Mă gândesc că acest model de bună practică poate fi extins şi aici depinde foarte mult şi de dorinţa celor care lucrează în autorităţile locale de a participa la astfel de proiecte care necesită voinţă şi viziune măcar pe termen mediu pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate.

Sunt şi alte judeţe în România la Bistriţa de exemplu unde se întâmplă lucrul ăsta, alte judeţe din apropiere de la dumneavoastră unde nu se întâmplă lucrul ăsta. Aceste chestiuni ţin de responsabilitatea pe care o au oamenii şi fiecare dintre noi pentru comunităţile în care trăim şi de care suntem responsabili”, a mai subliniat Rafila. .

Ministrul a precizat că toate investiţiile începute de actualul Guvern vor fi finalizate.

”Suntem la sfârşitul lunii ianuarie şi ne vom reîntâlni într-un fel sau altul pentru reei sau patru ani şi o să vedeţi că majoritatea investiţiilor pornite în România de acest Guvern vor fi finalizate şi indifferent de poziţia pe care o vom avea, ne vom bucura că oamenii din această ţară au în sfârşit acces la alte titpuri de servicii de sănătate, aşa cum se doreşte de foarte mult timp în ţara noastră, inclusiv la spitale regionale”, a spus Alexandru Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel