Categories: Ştiri sănătate

Raed Arafat, despre medicii care lucrează şi la stat, şi la privat: Nu ştii unde este loialitatea ta şi cu cine eşti

Raed Arafat, secretar  de stat în MAI, consideră că medicii trebuie să aibă un program de lucru clar de opt ore şi să existe un control al calităţii serviciilor medicale din spitalele publice.

„Este o problemă de fond, fundamentală în sistemul sanitar şi trebuie găsită o soluţie. Ştiu că sunt medici, în fiecare oraş există medici, care lucrează şi la stat şi la privat şi acest lucru trebuie analizat şi trebuie văzut fenomenul şi să punem un program de lucru clar de opt ore şi după program poate că sunt alte soluţii să lucreze şi în altă parte. S-a pus pe masă altă soluţie, practicată în Franţa de exemplu, să poţi să ai pacientul tău privat în spitalul public, asta există, dar nu să fii la doi patroni, la doi concurenţi în final şi să nu ştii unde este loialitatea ta şi cu cine eşti”, a declarat medicul Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24.

Trebuie să existe controlul calităţii, indicatorilor – eşti medic în spitalul public: cât ai făcut, câţi pacienţi ai văzut, consultat, care este rezultatul tău în sistemul public”,  mai spune Arafat.

„Regulile în spitale există (…), dar ele trebuie implementate. Poate că trebuie umblat la programul de lucru, să ajungem la un program de lucru normal de opt ore, la plata care se dă şi să nu rămânem la program redus. Nu suntem la program de opt ore în sistemul sanitar, suntem la un program redus şi nu ştiu dacă mai există vreo ţară care are un astfel de program în sectorul public”, a explicat  Raed Arafat.

„Managerul trebuie să ştie că el este acolo ca manager de spital, nu este o persoană care este cu o relaţie sau alta. Managerul trebuie să ştie că este responsabil pe ce face, cum merge spitalul, cum arată spitalul şi atunci am putea pretinde ca spitalele publice să aibă acelaşi lucru ca spitalele private din punct de vedere al calităţii condiţiilor de cazare şi de curăţenie. Dar nu vreau să generalizez pentru că am intrat în spitale publice foarte curate”, a susţinut medicul.

Pe de altă parte, Raed Arafat consideră că trebuie să se instituie proceduri foarte clare şi drastice în lanţul de tratament al pacientului nu numai în sectorul de urgenţă, ci în toate sectoarele.

„Nu mă miră să mi se spună de către un părinte că într-un spital nu toată lumea ştie să facă resuscitare. Pe mine nu mă miră asta, e o situaţie cu care ne-am confruntat foarte mult pe parcursul anilor şi insistăm că toţi care sunt în spitale trebuie să facă cursurile de prim-ajutor de resuscitare avansată”, a mai susţinu medicul.

 

Recent Posts

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

10 minute ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

29 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

49 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

o oră ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Citeste si: