Categories: Ştiri sănătate

Radiațiile 5G pot afecta creierul, inima și hormonii. Când ar putea ajunge în România această tehnologie

Radiaţiile tehnologiei 5G au efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace. Aceasta este una dintre concluziile unei dezbateri organizate ieri de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. Specialiştii au analizat implicaţiile acestei noi tehnologii asupra omului.

Specialiştii prezenţi la dezbaterea de ieri au prezentat o serie de studii, care arată – au spus ei – nocivitatea reţelelor de telefonie mobilă. Există dovezi că toate procesele biochimice de la nivel celular au la bază procese electromagnetice. De aceea, s-a mai arătat ieri – toate schimbările nivelului şi tipului de radiaţii electromagnetice influenţează fără echivoc omul şi toată lumea vie.

Medicul Anca Niţulescu, participant la dezbaterea organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei: În anul 2011, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat radiţia electormagnetică, inclusă în categoria 2G posibil carcinogenetică pentru oameni şi au arătat că implică un risc crescut de tumori celebrale.
Radiaţia 5G are efecte asupra fertilităţii.

De asemenea, sunt efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace, a mai spus medicul menţionat, care a opinat că România nu are nevoie de reţeaua 5G.

Nu toţi specialiştii sunt, însă, de părere că nivelul radiaţiilor 5G pot afecta omul. Ei afirmă că frecvenţele radio, pe care operează tehnologia, sunt sub nivelul de pericol. În plus, avansul tehnologic ar face să merite eventualele riscuri. Este de aşteptat ca, până în anul 2025, internetul 5G să ajungă în toate oraşele mari din România.

Oncolog: sunt convins că există o legătură

Medicul oncolog Cătălin Costovici a explicat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, care sunt factorii de risc pentru apariția cancerului. Deși, a precizat că dezvoltarea acestei boli crunte ține mai mult de ghinion decât de stilul de viață, doctorul a explicat că există anumiți factori care cresc riscul.

Unul dintre aceștia este telefonul mobil. ”Sunt convins că există o legătură. Studiile nu sunt foarte concrete, dar există radiații ultramagnetice și asta nu are cum să nu aibă urmări. Oriunde o stimulare repetitivă induce cel puțin o inflamație, iar o inflamație cronică poate din punct de vedere medical să ducă la o problemă de acest gen. Dar probabil nu o să vedem niciodată un studiu foarte serios care să ne spună că expunerea la radiația electromagnetică a telefonului mobil e legată sau duce la cancer, pentru că e presiunea producătorilor”, a explicat dr. Costovici. Citiți întreg interviul pe EVZ.RO.

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

5 minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

34 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: