Rutabaga seamănă foarte mult cu napul, dar este ceva mai mare şi are miezul moale, de culoare portocalie. Rădăcina este un hibrid între nap şi o specie de varză sălbatică. Prima dată a fost descoperită în Suedia şi din acest motiv mai este cunoscută sub numele de “swede” – “suedez”. Conţine foarte puţin sodiu şi este o sursă bună de vitamina C.
Rutabaga poate fi consumată crudă sau gătită. Trebuie să o curățați de coajă ca pe un cartof.
Top patru beneficii importante
Pentru a scăpa de resturile acumulate în colon și pentru a-ți păstra sistemul digestiv sănătos, ai nevoie să crești aportul de fibre, iar rutabaga conține 12% din cantitatea zilnică recomandată de fibre.
Rutabga conține toate mineralele esențiale, în special magneziu și potasiu, ambele responsabile de reglarea metabolismului și contracțiile mușchilor. În plus, conține puține calorii și poate fi ușor inclusă în dietele de slăbire.
Rădăcina este bogată în izotiocianați, compuși care joacă un rol important în eliminarea substanțelor cancerigene din organism, potrivit Institutului Linus Pauling. În plus, rutabaga sunt crucifere, la fel ca varza și brocoli cunoscute pentru proprietățile lor anticancerigene.
Datorită conținutului de vitamna C (53% din doza zilnică recomandată), rutabaga ameliorează simptomele astmului.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…