Categories: Expertul zilei

Ce fac oamenii de care răceala nu se atinge niciodată

Răceala este o afecțiune foarte des întâlnită care poate să-și facă simțită prezența în orice anotimp, însă boala are o incidență mai mare în momentul schimbărilor climaterice de la începutul toamnei și din timpul iernii, până la sfârșitul primăverii.

De cele mai multe ori, răceala poate să fie prevenită. Despre modalitățile în care răcelile pot fi prevenite dar și despre modul în care putem să le trata, am discutat cu medicului Cezarina Matei, medic de familie cu competențe în homeopatie de la Clinica BioLumiMedica, București.

Răceala se manifestă printr-o scurgere nazală lichidă, care poate deveni ulterior densă. Dureri de cap, de gât, strănuturi, oboseală, o senzaţie de frig, o tuse seacă sau expectorantă sunt simptome care însoțesc mereu răceala. Aceasta este o inflamaţie virală care afectează căile respiratorii superioare, fiind responsabilă de inflamaţia mucoasei nazale. Este știut faptul că virusurile se transmit prin picături de salivă expulzate în timpul tusei sau printr-un contact apropiat cu o persoană contagioasă. Cei mai expuși sunt copiii deoarece mersul în colectivitate favorizează transmiterea virușilor.

Iată cum putem să prevenim îmbolnăvirea:

  • Este indicat să eviți spațiile aglomerate.
  • Îmbracă-te adecvat sezonului, iar extremitățile să fie întotdeauna acoperite.
  • Ai mare grijă și nu trece direct de la cald la rece, adică de la căldura din casă mai ales dacă ești transpirată, în aerul rece și umed de afară.
  • Esențial este să ai un stil de viață echilibrat bazat pe o alimentație bogată în legume și fructe. Evită dulciurile concentrate și laptele de vacă în timpul infecțiilor respiratorii, știut fiind faptul că laptele de vacă crește mucusul, în felul acesta menținându-se secrețiile nazale. În plus, va crește perioada de boală dar și recurența episoadelor recidivante.
  • Curățarea periodică a toxinelor din organism fie prin cure propriu-zise de detoxifiere, fie prin respectarea unor zile din săptămână când se consumă numai fructe și legume.
  • Dormi suficient! Este importantă respectarea orelor de somn pentru că în timpul somnului organismul se reface, iar pe fonul oboselii îi scade puterea de apărare împotriva virușilor și a bacteriilor.
  • Sporirea regulilor de igienă, spălat de 4-6 ori pe zi pe mâini, purtarea unei măști atunci când stai lângă cineva deja bolnav.
  • Aerisirea zilnica a încăperii.

Iată cum te poți însănătoși repede:

  • Susținerea organismului în momentul boli, fie prin produse care ameliorează inflamația ( coacăz negru, măceș), fie prin produse care ajută la eliminarea mucusului, (extract din muguri de mesteacăn )
  • Hidratarea corespunzătoare. Apă și ceaiuri calde îndulcite cu miere de albine.
  • Alimentație bazată pe alimente ușor digerabile dar care să reprezinte un aport de vitamine și minerale consistent: supe, piure, legume fierte în abur, carne albă, pește.
  • Foarte important este repausul la pat, în casă, într-un echilibru termic.
  • Folosirea de imunomodulatoare care vor ajuta organismul să producă suficiente celule responsabile de lupta cu boala – sistemul imun. Atenție! Pe perioada vaccinărilor și în cazul bolilor autoimune nu se folosesc produse imunostimulatoare!
  • Un consum crescut de vitamina C.
  • În cazul unei tuse expectorante se vor administra fluidizante ale secrețiilor și ulterior produse care au rolul de a cicatriza mucoasa respiratorie distrusa de germenii patogeni (extractul din muguri de carpen).
  • Tratamentul medicamentos ce presupune administrarea de antibiotic și corticoizi necesită strict recomandare din partea unui medic.

Recent Posts

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

18 minute ago

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Anunț de ultimă oră venit din partea medicilor

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…

37 de minute ago

Faza lunii pe 5 noiembrie 2024: sfaturi importante

Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante:  Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…

57 de minute ago

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

o oră ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

11 ore ago

Citeste si: