Răceala este o afecțiune foarte des întâlnită care poate să-și facă simțită prezența în orice anotimp, însă boala are o incidență mai mare în momentul schimbărilor climaterice de la începutul toamnei și din timpul iernii, până la sfârșitul primăverii.
De cele mai multe ori, răceala poate să fie prevenită. Despre modalitățile în care răcelile pot fi prevenite dar și despre modul în care putem să le trata, am discutat cu medicului Cezarina Matei, medic de familie cu competențe în homeopatie de la Clinica BioLumiMedica, București.
Răceala se manifestă printr-o scurgere nazală lichidă, care poate deveni ulterior densă. Dureri de cap, de gât, strănuturi, oboseală, o senzaţie de frig, o tuse seacă sau expectorantă sunt simptome care însoțesc mereu răceala. Aceasta este o inflamaţie virală care afectează căile respiratorii superioare, fiind responsabilă de inflamaţia mucoasei nazale. Este știut faptul că virusurile se transmit prin picături de salivă expulzate în timpul tusei sau printr-un contact apropiat cu o persoană contagioasă. Cei mai expuși sunt copiii deoarece mersul în colectivitate favorizează transmiterea virușilor.
Iată cum putem să prevenim îmbolnăvirea:
Iată cum te poți însănătoși repede:
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…