Quercetina, scade riscul de cancer și inflamații. În ce aliment se găsește

Quercetina, scade riscul de cancer și inflamații. În ce aliment se găsește confirmă un medic. Acesta spune ce se întâmplă dacă mănânci regulat o legumă obișnuită în bucătărie.

Asigurați-vă că vă faceți provizii. Dr. Poonam Desai, care își împărtășește frecvent cunoștințele culinare pe TikTok, susține că ceapa, care este înțepătoare, dar aromată, vă poate îmbunătăți cu adevărat sănătatea. Tipul de ceapă pe care îl alegeți, însă, poate avea un impact semnificativ

Medicul spune că există un mod deosebit de bun de a mânca această legumă clasică, ușor accesibilă, pe care o include „în mod obișnuit” în dieta sa.

 

”Chiar dacă este cunoscut faptul că îi face să plângă chiar și pe cei mai experimentați bucătari, ceapa este incredibil de eficientă pentru a vă hrăni organele interne, mai ales dacă alegeți „culoarea bună””.

Un medic spune ce culoare trebuie să aibă ceapa pentru eficiența maximă

Dr. Desai, care poartă numele de utilizator @doctoranddancer, și-a declarat „dragostea” pentru ceapă – mai ales pentru ceapa roșie – într-un videoclip pe care l-a postat pentru cei 23,7K de urmăritori ai săi.

„Sunt medic și mănânc ceapă în mod regulat”, a precizat Dr. Desai. „Cu toate acestea, contează ce fel de ceapă mănânci și cum o mănânci. Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii puternice ale cepei provin de la o substanță numită quercetină. Cu toate acestea, culoarea cepei contează”.

„Prefer să mănânc ceapă roșie pentru că are un conținut mai mare de quercetină decât ceapa albă sau galbenă. În al doilea rând, gătitul cepei face ca conținutul de quercetină să scadă. Pentru a obține cele mai multe beneficii pentru sănătate, aleg să mănânc ceapa crudă.”

Quercetina este un antioxidant extrem de puternic

„Acum, pentru a treia”, a spus ea, „straturile exterioare ale cepei conțin mai multă quercetină decât straturile interioare. Astfel, data viitoare când alegeți o ceapă, alegeți una roșie, încercați să o mâncați crudă și încercați să consumați cât mai multe straturi exterioare”.

Quercetina este un antioxidant extrem de puternic, care este un pigment natural care poate fi găsit într-o gamă largă de fructe, legume și cereale, potrivit Healthline. Potrivit studiilor, quercetina poate ajuta în lupta organismului împotriva inflamației, care este legată de probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi cancerul, bolile de inimă și bolile de rinichi.

De asemenea, se știe că quercetina poate avea efecte anticancerigene; o analiză a cercetărilor efectuate pe animale și în eprubete a arătat că pigmentul a inhibat creșterea celulelor canceroase de prostată și a provocat moartea acestora.

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

27 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

58 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: