Din cuprinsul articolului
Quercetina, scade riscul de cancer și inflamații. În ce aliment se găsește confirmă un medic. Acesta spune ce se întâmplă dacă mănânci regulat o legumă obișnuită în bucătărie.
Asigurați-vă că vă faceți provizii. Dr. Poonam Desai, care își împărtășește frecvent cunoștințele culinare pe TikTok, susține că ceapa, care este înțepătoare, dar aromată, vă poate îmbunătăți cu adevărat sănătatea. Tipul de ceapă pe care îl alegeți, însă, poate avea un impact semnificativ
Medicul spune că există un mod deosebit de bun de a mânca această legumă clasică, ușor accesibilă, pe care o include „în mod obișnuit” în dieta sa.
”Chiar dacă este cunoscut faptul că îi face să plângă chiar și pe cei mai experimentați bucătari, ceapa este incredibil de eficientă pentru a vă hrăni organele interne, mai ales dacă alegeți „culoarea bună””.
Dr. Desai, care poartă numele de utilizator @doctoranddancer, și-a declarat „dragostea” pentru ceapă – mai ales pentru ceapa roșie – într-un videoclip pe care l-a postat pentru cei 23,7K de urmăritori ai săi.
„Sunt medic și mănânc ceapă în mod regulat”, a precizat Dr. Desai. „Cu toate acestea, contează ce fel de ceapă mănânci și cum o mănânci. Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii puternice ale cepei provin de la o substanță numită quercetină. Cu toate acestea, culoarea cepei contează”.
„Prefer să mănânc ceapă roșie pentru că are un conținut mai mare de quercetină decât ceapa albă sau galbenă. În al doilea rând, gătitul cepei face ca conținutul de quercetină să scadă. Pentru a obține cele mai multe beneficii pentru sănătate, aleg să mănânc ceapa crudă.”
„Acum, pentru a treia”, a spus ea, „straturile exterioare ale cepei conțin mai multă quercetină decât straturile interioare. Astfel, data viitoare când alegeți o ceapă, alegeți una roșie, încercați să o mâncați crudă și încercați să consumați cât mai multe straturi exterioare”.
Quercetina este un antioxidant extrem de puternic, care este un pigment natural care poate fi găsit într-o gamă largă de fructe, legume și cereale, potrivit Healthline. Potrivit studiilor, quercetina poate ajuta în lupta organismului împotriva inflamației, care este legată de probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi cancerul, bolile de inimă și bolile de rinichi.
De asemenea, se știe că quercetina poate avea efecte anticancerigene; o analiză a cercetărilor efectuate pe animale și în eprubete a arătat că pigmentul a inhibat creșterea celulelor canceroase de prostată și a provocat moartea acestora.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…