Sari la conținut

Putin și-ar fi dus familia într-un buncăr special să reziste unui război nuclear

Vladimir Putin și-ar fi ascuns, în ultimele zile, membrii familiei într-un „oraș subteran” din Siberia, potrivit unui profesor rus. Buncărul de lux dotat cu echipamente de înaltă tehnologie este situat în Munții Altai și a fost proiectat pentru protecție în caz de război nuclear, a declarat politologul Valery Solovey, în vârstă de 61 de ani, potrivit dailymail. 

Fost profesor la Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova (MGIMO) – la care participă viitori diplomați și spioni de top, Solovey a susținut anterior că Putin suferă de probleme medicale ascunse publicului rus și a luat parte la ritualuri șamanice secrete bizare alături de ministrul apărării, Serghei Shoigu.

I-a fost percheziționată casa

Unii locuitori ai Moscovei îl consideră pe Solovey drept conspiraționist sau mincinos, dar chiar săptămâna trecută a fost interogat timp de șapte ore de autoritățile ruse din cauza acuzațiilor pe care le-a făcut despre starea medicală și psihică a lui Putin pe un canal Telegram pe care îl moderează.

Casa lui a fost, de asemenea, percheziționată și i-au fost confiscate mai multe obiecte electronice. Solovey a fost ulterior eliberat, dar cazul nu este închis.

Afirmația vine în timp ce Rusia lovește Kievul și Harkov cu rachete, ceea ce duce la acuzații că Putin comite crime de război prin folosirea unor bombe cu dispersie devastatoare asupra civililor neajutorati.

„În weekend, familia președintelui Putin a fost evacuată și dusă într-un buncăr special pregătit în caz de război nuclear”, a spus profesorul într-un videoclip. Acest buncăr este situat în Republica [muntoasă] Altai. De fapt, nu este un buncăr, ci un întreg oraș subteran, dotat cu tehnologie de ultimă oră”.

Presupusul buncăr al lui Putin din Munții Altai

S-au observat mai multe puncte de ventilație în terenurile din jurul ascunzătoarei din munți și o linie de înaltă tensiune conectată la o substație ultramodernă de 110 kilovolti, suficientă pentru a alimenta un oraș mic.

” Alina este capabilă să-i influențeze deciziile”

Solovey nu a identificat membrii familiei lui Putin care se presupune că au fost trimiși la buncăr, dar a susținut anterior că gimnasta Alina Kabaeva, în vârstă de 38 de ani, câștigătoarea de aur olimpic, este soția secretă a liderului rus.

Putin și Alina Kabaeva

„Aceasta este familia lui adevărată, iar Alina este capabilă să-i influențeze deciziile”, a spus el anul trecut.

Putin are două fiice adulte, Maria Vorontsova, 36 de ani, genetician, și Katerina Tikhonova, 35 de ani, dansatoare devenită matematiciană.

Katerina Tikhonova (stânga) și Maria Vorontsova (dreapta)

De asemenea, se spune că are o fiică pe nume Luiza Rozova, o moștenitoare de 18 ani, cunoscută și sub numele de Elizaveta Krivonogikh, dintr-o relație anterioară cu Svetlana Krivonogikh, în vârstă de 45 de ani, care a devenit multimilionară fiind co-proprietar al unei mari bănci rusești.  Zvonuri neconfirmate negate de Kremlin spun că el are și copii cu Kabaeva.

Luiza Rozova

„Putin plănuise să declare victoria militară completă și incontestabilă a trupelor ruse în seara zilei de duminică, 27 februarie – și să anunțe sfârșitul sau sfârșitul apropiat al așa-numitei „operațiuni speciale. După cum știți, nu a fost atinsă nicio țintă a invaziei Rusiei în Ucraina”, a spus Solovey.

Una dintre cele mai uimitoare afirmații ale lui Solovey a fost că ministrul apărării, Shoigu, a aranjat ca Putin să participe la un ritual șamanic în Siberia, care presupunea sacrificarea unui lup negru într-un ritual de îmbunătățire a sănătății președintelui.

Șoigu deține în prezent controlul personal al operațiunii militare a Rusiei în Ucraina.

Întrebat în legătură cu afirmațiile sale conform cărora Putin ar fi avut o boală gravă – lucru care a fost negat ferm de Kremlin – Solovey a spus: „Nu folosesc expresia „bolnav terminal” și nu am folosit-o niciodată.

„Folosesc un eufemism: circumstanțe personale de forță convingătoare”.

El a sugerat în trecut că Putin suferea de boala Parkinson în stadiu incipient și că are o boală secretă care îi pune viața în pericol, dar nu a adus dovezi pentru afirmațiile sale.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel