Sari la conținut

Puterea vindecătore a soarelui. Fototerapia are efecte uimitoare

soare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Recomandări în funcție de valoarea indicelui UV

Terapia cu ajutorul soarelui poartă numele de fototerapie și este practic o metodă care are rezultate minunate atunci când se urmărește tratamentul anumitor afecțiuni.

Explicația este aceea că aceasta ajută la creșterea sau înmulțirea limfocitelor, în felul acesta fiind de fapt crescută imunitatea organismului. Totul este să ai grijă ca expunerea la soare să fie benefică organismul iar acest lucru înseamnă că trebuie să fie o expunere controlată.

De asemenea, soarele este de ajutor și pacienților care au boli precum scleroza multiplă, acneea, eczme, psoriazis pe care îl poate ameliora. Nu în ultimul rând soarele ajuta la combaterea stărilor de anxietate, de depresie. Este și un real antiinflamator și antiseptic.

Unele studii merg până la susținerea faptului că soarele ajută la ameliorarea stărilor și manifestărilor diferite eczema, ameliorează psoriazisul, diminuează depresia, are rol cicatrizant, antiinflamator și antiseptic. Sunt studii care arată ca soarele ajuta inclusiv pacienții diagnosticați cu Alzheimer.

Iată care sunt principalele beneficii ale expunerii controlate la soare

Ameliorează depresia și anxietatea. Soarele poate să refacă echilibrul emoțional al unei persoane deoarece readuce buna dispoziție și optimismul. Se pare că soarele poate provoca în organism, o descărcare de endorfine, acei hormoni care dau unei persoane sentimentul de fericire și relaxare.

  • Reduce riscul de scleroză multiplă. De exemplu, cercetătorii au arătat că persoanele născute la ecuator au un risc mai mic de a dezvolta scleroză multiplă.
  • Contribuie la ameliorarea psoriazisului. Studii de specialitate arată că expunerea la soare în mod constant poate duce la reducerea simptomelor care însoțesc psoriazisul.
  • Menține sănătatea oaselor. Este vorba despre rolul principalul al vitaminei D în absorbția calciului care la rândul său întărește oasele. În plus, serotonina sau hormonal fericirii duce la eliminarea stresului și la menținerea unei stări de bine, de liniște.
Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel