Din cuprinsul articolului
Participanții eu efectuat testul anticorpilor Covid-19 între 20 iunie și 28 septembrie. Studiul a arătat că numărul anticorpilor a scăzut cu 26.5% în aceste 3 luni. De la valoarea de 6% înregistrată la început studiului, până la 4.4%, așa cum s-a aflat la sfârșitul cercetării.
Declinul anticorpilor pentru Covid-19 a fost substanțial pentru persoanele de peste 75 de ani, pe când tinerii au manifestat o scărede mai lentă a anticorpilor.
”Acest studiu amplu ne-a arătat că rata anticorpilor scade, în proporție mare, odată cu trecerea unei perioade de timp”, a susținut profesorul Helen Ward. „Nu știm încă dacă acest studiu arată posibilitatea unei reinfectări cu virusul Covid-19. Este esențial, însă, să respectăm metodele de prevenire pentru a reduce riscul de contractare a virusului”.
Cercetătorii semnalează, totuși, că studiul a avut limitări în ceea ce privește testarea grupului. Nu toți voluntarii au fost evaluați în același timp. De asemenea, au existat șanse ca unii participanți să fi fost infectați cu o cantitate mai mică de virus.
Descoperirile îi îngrijorează pe oamenii de știință care considerau că imunitatea în masă va combate virusul Covid-19. Imunitatea în masă are loc fie prin vaccin, fie când un număr substanțial de oameni devin infectați și produc anticorpi împotriva virusului.
Deși este imposibil ca fiecare persoană să fie imună, grupul în sine are o formă de protecție. Cercetătorii sunt de părere că imunitatea în masă se va instala când 50-67% din populație este rezistentă deja împotriva infectării.
Profesorul Paul Elliot, directorul Imperial College London, a subliniat că cercetătorii încă nu știu cât de mult, sau dacă, imunitatea este influențată de anticorpii Covid-19.
”A avea anticorpi nu înseamnă că ești imun împotriva virusului Covid-19”, a susținut acesta. ”Nu este deocamdată clar în ce măsură anticorpii oferă imunitate sau cât va dura aceasta. Dacă o persoană are anticorpi, este încă nevoită să respecte regulile de prevenire, distanțarea socială și să se testeze dacă manifestă simptome specifice”.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…