Din cuprinsul articolului
Adori cafeaua la ibric, dar nu știi cum să eviți zațul? Iată un truc salvator, care îți va schimba total modul de preparare al cafelei zilnice.
Pentru ca zațul de cafea să se așeze imediat pe fundul ibricului, toarnă imediat după ce o prepari o linguriță de apă rece și așteaptă circa jumătate de minut. Ulterior, o vei putea turna în căni fără să scapi și zaț.
De asemenea, ca să iasă bună, cafeaua trebuie preparată la 96 de grade Celsius, neapărat cu apă plată îmbuteliată. Nu păstra boabele sau cafeaua pudră în frigider, potrivit abcnews.com.
Condimentele imprimă o savoare unică
Scorțișoara este un condiment care sprijină sănătatea inimii, este un bun detoxifiant pentru ficat și reglează în mod natural glicemia.
Turmericul, pe de altă parte, este un condiment exotic cu efecte antiinflamatoare dovedite.
Cât despre cardamom, acesta este considerat „regele condimentelor”, oferind preparatelor culinare, inclusiv cafelei, o aromă fantastică de vanilie și un parfum intens.
Așa se prepară corect cafeaua la ibric. Tu știai?
Cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat. În caz contrar, își pierde toate proprietățile, iar gustul este complet nepotrivit. Mai mult, poate crea probleme la stomac dacă este consumată nestrecurată, cu tot cu zaț.
Iată cum se prepară corect cafeaua la ibric:
- se pune apă în ibric și se lasă pe foc până atinge punctul de fierbere
- se trage ibricul de pe foc și se lasă deoparte 2 minute
- se adaugă cafeaua în ibric, se amestecă și se mai lasă 2 minute la infuzat
- se strecoară cafeaua.
Atenție însă. Dacă vrei să pui lapte în cafea, nu folosi lapte rece, direct de la frigider. Acesta îi strică gustul. Laptele trebuie să aibă o temperatură apropiată de temperatura cafelei.