Nu știu câți dintre noi nu ne relaxăm la shopping. Astăzi, cumpăratul obiectelor care ne fac plăcere a devenit de la pasiune la terapie. Cert este că de cele mai multe ori cu ajutorul cumpărăturilor obținem o stare de bine!
Am vrut să vedem cât ne poate ajuta shopping atunci când suntem anxioși, stresați și cât nu. Care sunt limitele lui emoționale. De aceea am vorbit despre efectele terapiei prin shopping cu Dorina Stamate, terapeut la Clinica de Fericire.
Mersul la cumpărături nu e tipul convențional de terapie
Atenție! Cu toate că mersul la cumpărături nu este tipul convențional de terapie, ea are efecte emoționale pozitive asupra oamenilor. Prin urmare shoppingul a devenit o activitate la care te gândești că ar putea să-ți schimbe dispoziția. Oamenii au tendința de a face cumpărături în momente importante din viața lor, care de multe ori fac tranziția de la un statut la altul, ne-a spus psihologul.
Conform acesteia, oamenii merg mai des la magazine înainte de a se căsători sau înainte de a avea un copil.
Procesul de cumpărături, achizițiile și pregătirea pentru această nouă etapă de viata, permit un control mai mare asupra situației. Iar aceste fapte de fapt ușurează anxietatea.
Adesea, aceste tipuri de achiziții, cumpărăturile sunt mai mari decât necesitatea reală a produsului. De multe ori, mersul la cumpărături eliberează de stres și anxietate, îmbunătățește contactele sociale. În plus, aduce un sentiment de control asupra propriei vieți. Mersul la cumpărături poate fi privit ca recompensă pentru un efort pe care îl depunem sau o modalitate rapidă de a te elibera de stresul cotidian, ne-a mai explicat specialista.
Aceasta atrage atenția asupra faptul că inclusiv când vorbim despre cumpărături trebuie să avem limite, să fim cumpătați.
Stai departe de dependența de shopping!
Mare atenție! Extrem de ușor se poate trece de la plăcerea de a cumpăra la dependența de shopping.
Putem preveni acest lucru prin fixarea unui buget pe care să nu îl depășim. Dar și acordarea timpului necesar analizării. Să ne întrebăm mereu dacă chiar vrem acel obiect, dac avem nevoie de el. Dacă răspunsul este nu, atunci putem înlocui shopping-ul cu windows-shopping. Adică doar să mergem în magazine și să ne uităm la vitrine. Sau să probăm dar să nu cumpărăm, a mai spus psihologul.
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…