Din cuprinsul articolului
Provocările vizuale și mentale nu numai că ne ajută să ne distram și să ne eliberăm mintea de la muncă, ci au și beneficii pentru creierul nostru. Pune-l la încercare cu acest joc vizual și găsește cele 2 figuri identice…foarte puțini reușesc.
Îți amintești jocurile de memorie care constau în perechi de cărți amestecate? Este una dintre cele mai simple moduri de a exersa memoria vizuală și nici nu știam asta.
Memoria vizuală este amintirea a ceva ce am văzut, ceea ce ne ajută să învățăm. Când avem dificultăți să reținem ceea ce am văzut anterior, cu atât mai greu va fi să învățăm, conform site-ului specialiștilor în terapie, Better Help,
Acesta este împărțit în termen scurt și lung. Termenul scurt este atunci când ne amintim ceva ce am văzut recent, de unde am pus un obiect, până la o parolă sau copierea un text, care de obicei dispare după un timp.
Dacă expunerea se repetă suficient de mult pentru a fi amintită sau asociată cu o emoție, atunci ea devine memorie vizuală pe termen lung.
Găsiți cele două figuri identice și exersați-vă memoria vizuală
Această provocare vizuală este similară cu jocul tradițional de memorie, dar în loc să găsești toate perechile, trebuie să găsești doar una… gata?
Atentie atat la formele si culorile interioare, cat si la cele exterioare… ati gasit-o? Relaxează-te, îți dăm răspunsul:
Imaginea provocării vizuale cu diferite forme de triunghi rezultat: 9 și 21
Cum este memoria ta vizuală? Această provocare nu determină complet dacă eșuezi. Totuși, semne precum o înțelegere slabă a cititului, ortografie slabă, abilități slabe de matematică, dificultăți la copierea sau amintirea cuvintelor și dificultatea de a recunoaște numerele și literele pot dezvălui acest lucru, în special la copiii mici.
Fie pe telefonul mobil, pe computer sau într-un caiet de activități, provocările vizuale și jocurile mentale au mari beneficii pentru creierul tău.
Printre acestea, cercetările le-au legat de o îmbunătățire a raționamentului, a învățării verbale și a sarcinilor zilnice la persoanele cu Alzheimer, mai ales dacă le joacă frecvent.
În cele din urmă, jocurile vă îmbunătățesc atenția și concentrarea, precum și capacitatea de reacție și agilitatea mentală, potrivit Salud.