Sari la conținut

Proteinele, ajutor in lupta cu cancerul. Medic: Orice proteina

proteine
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Proteine

Proteinele, ajutor in lupta cu cancerul. Cancerul cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, este un grup de boli ce implică dezvoltarea anormală a celulelor cu potențial de a invada sau a se răspândi în alte părți ale corpului.

Fumatul, dietele necorespunzătoare, lipsa de activitate fizică și consumului de alcool, se numara printer factorii care cresc riscul de a dezvolta tumori. Printre alți factori se numără anumite infecții, expunere la radiații ionizante și poluanților de mediu.

Proteinele, ajutor in lupta cu cancerul

Alimentele sunt extrem de esentiale in lupta cu boala care ucide anual milioane de oameni. In acest context, orice proteina creste imunitatea.

Un alt factor important pentru stoparea acestei maladii este odihna. În lipsa somnului, sistemul imunitar scade și nu se mai poate apăra de boli.

”Câte o jumătate de ou sau o bucățică de brânză sau orice proteină. Alimentația săracă în proteine duce la scăderea imunității”, a atras atenția medicul Monica Pop la Antena 3.

Orice om are celule canceroase în sânge. Dar se îmbolnăvesc doar cei care fac aceste greșeli care scad imunitatea

Medicul susține că toți avem celule maligne în organism dar sunt eliminate de sistemul imunitar.

Când imunitatea scade, celulele canceroase încep să se acumuleze și apar tumorile canceroase.

Medicul oftalmolog a explicat, în cadrul unei emisiuni la TV, de ce scade imunitatea și se ajunge la cancer.

medic

”Imunitatea scăzută îi caracterizează pe români, în mod special. Factorii care duc la scăderea imunității sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn și alimentația, adică lipsa proteinelor.

Vaccinul antigripal e foarte eficient

Un medic infecționist spunea că niciodată să nu pleci de acasă fără să mănânci proteine, un ou sau puțină brânză sau iaurt. De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu îl fac de 8 ani și niciodată nu am avut nicio răceală puternică, nici când făceam chimioterapie și aveam imunitatea scăzută” a explicat medicul.

Sistemul imunitar este exact asa cum spune si numele – un sistem si nu o singura entitate. Iar pentru a functiona bine, are nevoie de echilibru si armonie.

Cercetatorii inca analizeaza modul in care dieta, exercitiile fizice, varsta, stresul psihologic si alti factori influenteaza raspunsul imun al organismului.

Desi, deocamdata, nu a fost descoperita o legatura directa intre cele doua, exista numeroase dovezi privind modul in care acesti factori influenteaza buna functionare a sistemului imunitar, conform oamenilor de stiinta de la Harvard Medical School.

Top 10 alimente care cresc imunitatea:

  • Ceaiul verde contine o substranta (L-theanina) capabila sa creasca de cinci ori capacitatea de aparare a organismului;
  • Pestele gras (somon, ton, sardine) este bogat in acizi grasi esentiali omega-3 cu rol antiinflamator, care stimuleaza procesele imunitare;
  • Iaurtul probiotic si produsele lactate acide cu fermenti vii cresc intensitatea raspunsului imun la o serie de bacterii si virusuri;
  • Kiwi este fructul cel mai bogat in vitamina C, cu efect antioxidant si de crestere a rezistentei la boli;
  • Capsunile, zmeura si fructele de padure – pe langa cantitatile mari de vitamina C, contin anthocianati, fitonutrienti cu putere antioxidanta crescuta;
  • Usturoiul si ceapa contin compusi sulfurati puternici care stimuleaza activitatea limfocitelor si cresc rezistenta la imbolnavire;
  • Carnea rosie este o sursa bogata de proteine si minerale de care sistemul imunitar are nevoie pentru a functiona eficient.
  • Ardeiul gras si morcovii contin cantitati mari de betacaroten, fitonutrient cu proprietati antioxidante care protejeaza celulele impotriva modificarilor nocive produse de radicalii liberi; in plus, provitamina A stimuleaza productia de anticorpi;
  • Oul este o sursa de proteine de cea mai inalta calitate, de vitamine antioxidante si minerale;
  • Semintele de floarea soarelui contin acizi grasi esentiali omega-6, vitamina E si proteine care intaresc sistemul imunitar.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel