Categories: Ştiri sănătate

Prostituția – cea mai veche meserie din lume se practică cu „succes” și în pandemie. „Nu mă tem de SIDA, să mă tem de COVID-19?”

Pandemia a afactat multe branșe de activitate, în timp ce altele au cunoscut un succes uimitor. Un astfel de caz este și prostituția, după cum arată un interviu realizat de The Guardian, dar și o anchetă realizată de BZI.

Se pare că plăcerea se plătește foarte bine, mai ales dacă ești „plăcere” de meserie. Prostituția are ștate vechi în „nomenclatorul” de îndeletniciri, iar de când se desfășoară legal, nimic nu mai pare nefiresc, cel puțin până într-un punct. De ceva vreme, însă, turismul sexual a devenit o mană cerească pentru unii patroni din industria hotelieră etc. 

„Pandemia nu a oprit acest flagel, ba din contră. Această meserie, veche de când e lumea, a avut rareori sincope. Mai mereu s-a adaptat vremurilor și legislației. Potrivit noului Cod Penal, prostituția nu mai este considerată infracțiune, astfel că lucrurile au intrat pe alt făgaș”, a continuat comisarul Dan Antonescu.

Chiar dacă este pandemie, tinerele nu se protejează cu nimic împortiva COVID-19 și spun că merg pe încredere. Reporterii „BZI” au contactat mai multe tinere care au postat anunțuri pe site-uri de profil. Dacă în restaurante, baruri, săli de jocuri de noroc sau alte locuri de interes este nevoie de certificatul verde, la prostituate, intrarea este liberă.

„Dacă nu mă tem de SIDA sau de boli cu transmitere sexuală, mă tem de COVID? Merg pe încredere, oricum mă gândesc că dacă cineva are COVID, stă acasă, nu vine la mine. Eu am avut COVID, nu am ce să mai pățesc”, a spus una dintre tinerele care a postat un anunț în mediul online.

„Ce să fac? Asta este. Dar ce, tu, dacă vii la mine, ești sigur că eu nu am nimic?”, a spus o altă tânără.

Prostituția nu este prosperă doar în România. Ea este prosperă și în alte țări, cum ar fi Marea Britanie, așa cum reiese din reportajul realizat de The Guardian.

Jurnaliştii de la The Guardian au făcut o analiză a fenomenului din care reiese că în ciuda crizei mondiale, a restricţiilor impuse de pandemie, a carantinei totale, traficanţii sexuali au reuşit să prospere.

Profitul acestora a fost de peste 1 milion de lire sterline pe an, per bordel, au constatat jurnaliştii britanici. Practic, pandemia le-a facilitat afacerile, în loc să le stopeze sau înfrâneze, cum s-a întâmplat cu alte activităţi mai mult sau mai puţin legale.

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

15 minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

44 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: