Din cuprinsul articolului
Prospectul vaccinului produs de Pfizer-BioNTech, care va începe să fie administrat de astăzi în toate țările Uniunii Europene, a fost publicat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Prospectul conține atât date despre denumirea comercială a vaccinului, cât și informații privind conținutul, administrarea sau contraindicațiile de folosire.
Denumirea comercială a vaccinului Pfizer-BioNTech este COMIRNATY, potrivit indicațiilor de etichetare conținute în prospect.
Documentul prezintă informații despre substanțele conținute, dar și despre contraindicațiile de folosire.
Comirnaty nu trebuie administrat
Atenționări și precauții
Înainte să vi se administreze vaccinul, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă:
Vaccinul se administrează sub forma unei injecții de 0,3 ml, într-un mușchi din partea superioară a brațului, în două doze,la interval de 21 de zile.
Reacțiile adverse pe care le poate declanșa vaccinul sunt clasificate în categorii, de la foarte frecvente la frecvență necunoscută. Cele frecvente sunt oboseală, durere de cap, dureri musculare, iar cele mai rare sunt reacțiile alergice severe.
Prospectul menționează că, dacă manifestați orice reacții adverse, trebuie să vă adresați medicului, farmacistului sau asistentei medicale.
vaccinul se păstrează la congelator, la temperaturi cuprinse între -90°C și -60°C, în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.
După decongelare, vaccinul trebuie diluat și utilizat imediat. Cu toate acestea, datele privind stabilitatea în timpul utilizării au demonstrat că, după ce a fost scos din congelator, vaccinul nediluat poate fi păstrat înainte de utilizare timp de până la 5 zile, la temperaturi de 2°C-8°C sau timp de până la 2 ore, la temperaturi de până la 30°C, se mai aratăîn prospect.
Substanța activă este vaccin de tip ARNm COVID-19. După diluare, flaconul conține 5 doze a câte 0,3 ml, fiecare cu 30 micrograme ARNm.
Celelalte componente sunt:
Prospectul poate fi citit integral aici:
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…