Sari la conținut

Proprietate utilă puțin cunoscută a cireșelor. Ce efect au asupra diabetului și a acidului uric crescut

diabet
Sursă foto: arhivă doctorulzilei

Beneficiile cireșelor pentru diabetici. Un medic nutriționist a numit o proprietate utilă puțin cunoscută a cireșelor și, în special, influența lor asupra nivelului de acid uric.

Cireșe și efectul lor asupra acidului uric

Cireșele dulci au capacitatea de a elimina acidul uric din organism, acest lucru este explicat de nutriționistul Marina Makisha și medicul Sergey Agapkin. Datorită acestei proprietăți, fructul poate reduce simptomele gutei. Mai mult, cireșele sunt utile și pentru persoanele supraponderale.

„Acest fruct este foarte util pentru persoanele supraponderale, deoarece în cazul obezității observam foarte des o creștere a nivelului de acid uric”, a spus Marina Makisha.

Dieteticianul adaugă că cireșele ajută la respingerea zahărului adăugat. Prin înlocuirea articolelor de desert gata preparate cu aceste fructe, puteți obține o reducere a aportului de calorii și alte schimbări pozitive care promovează slăbirea.

Câte cireșe se pot consuma zilnic

cireșele
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Experții spun că poți mânca aproximativ 300-400 de grame de cireșe pe zi. Puteți mânca cireșe dacă aveți diabet? Datorită indicelui glicemic scăzut, cireșele pot fi consumate de persoanele cu diabet și rezistență la insulină, afirmă specialiștii. Dar strict cu moderație – un pahar de fructe pe zi (este mai bine să mănânci înainte de prânz).

Cine mai poate beneficia de consumul de cireșe?

Ciresele sunt bogate in vitaminele A, C, grupa B si oligoelemente (potasiu, magneziu, fosfor, fier, fluor, crom). Această compoziție le face utile celor care suferă de boli ale inimii și vaselor de sânge, ale sistemului imunitar, au probleme cu vederea, pielea și părul.

Beneficiile cireșelor

Stimularea și menținerea imunității (vitamina C); Îmbunătățirea metabolismului și absorbția proteinelor, grăsimilor, carbohidraților (tiamină); Acțiune antioxidantă; Eliminarea constipatiei (din cauza continutului de fibre); Întinerirea pielii și a unghiilor (vitaminele A, C, B, E); Recuperare rapidă după efort fizic și rezistență crescută; Somn sănătos (datorită melatoninei); Menținerea nivelului normal de colesterol (pectine); Întărirea pereților vaselor mici de sânge și reducerea riscului de a dezvolta anemie, anemie, tromboză etc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel