Din cuprinsul articolului
Programul MOL pentru sănătatea copiilor: 18 noi proiecte de terapie emoțională vor primi finanțare. Beneficiari sunt peste 1000 de copii și adolescenți
MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte derulat anul acesta în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor;
Prin finanțarea acordată, în valoare de 400.000 de lei, vor fi sprijinite 18 noi proiecte, în beneficiul a 1.116 de copii;
De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost derulate 263 de proiecte, iar aproximativ 14.000 de copii și adolescenți au beneficiat de asistentă, valoare totală a finanțării alocate fiind de 4,9 milioane de lei.
29 decembrie 2022, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte derulat anul acesta din cadrul celei de-a XIV-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Prin cele 18 noi proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, va fi îmbunătățită calitatea vieții pentru 1.116 de copii cu dizabilități, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.
„Fiecare ediție a Programul MOL pentru sănătatea copiilor, pe lângă emoția și speranța pe care le aduce, întărește și mai mult angajamentul MOL față de comunitățile aflate în nevoie. Vom continua să investim pe mai departe în proiecte de responsabilitate socială adresate sănătății, educației, sportului și mediului,” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.
La această ediție, lansată în data de 22 septembrie 2022, s-au înscris 64 de organizații neguvernamentale din 25 de județe, care desfășoară proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave. Dintre organizațiile înscrise, 39 au mai participat și la edițiile precedente ale Programului.
Dintre cele 18 organizații câștigătoare, șapte obțin finanțare pentru prima dată. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada decembrie 2022 – august 2023.
Organizațiile care au obținut finanțare sunt din București și din județele Bacău, Bihor, Cluj, Giurgiu, Harghita, Iași, Ilfov, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș. Metodele utilizate în implementarea proiectelor vor fi terapie prin artă (muzică, desen, pictură, modelaj, dans și mișcare); terapie emoțională (jocuri de rol, jocuri dramatice și cu marionete, povești terapeutice); terapie ocupațională; terapie prin joc; stimulare senzorială și jocuri senzoriale; terapie asistată de animale; terapie recreativă și de aventură.
„Ne onorează și ne bucură colaborarea cu cele mai bune ONG-uri și cu cei mai buni specialiști din domeniul în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Referindu-mă doar la partea de terapii asistate de animale, aș vrea să amintesc faptul că în 2015 am organizat prima și singura conferință națională de hipoterapie.
De șase ani susținem primul și singurul concurs național de călărie terapeutică și de un deceniu suntem alături de cei care în acest an au reușit introducerea ocupației de terapeut în terapia asistată de animale în Clasificarea Ocupațiilor din România,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.
Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie emoțională și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.
În cei 14 ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 4,9 milioane de lei un număr de 263 de proiecte de care au beneficiat aproape 14.000 de copii și adolescenți. Programul MOL pentru sănătatea copiilor a fost premiat în 2013, 2015 și 2018 la Gala Societății Civile și la Romanian CSR Awards.
Juriul ediției 2022 a fost format din:
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 253 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd.
MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de peste 260 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est.
Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.
Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…
În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…
Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…
Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…
O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…