Categories: Stil de viaţă

Prognoza meteo pe luna august. Avertismentul specialiștilor

Din cuprinsul articolului

Prognoza meteo pe luna august. Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că temperaturile medii ar putea fi mai ridicate decât în mod obișnuit și în ultima lună de vară. Cele mai călduroase zile se preconizează a fi în săptămâna 5-12 august.

„Estimările pentru ultima lună de vară sugerează o probabilitate mare ca temperaturile medii să fie constant mai ridicate decât în mod normal. Săptămâna cea mai călduroasă ar părea a fi între 5 și 12 august. De asemenea, săptămânile 12-19 august și 19-26 august prezintă o probabilitate semnificativă de a avea abateri termice pozitive de peste două grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu pentru Agerpres.

Ea a adăugat că luna iunie a acestui an a fost cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice, cu o abatere termică pozitivă de 3,7 grade Celsius, și că luna iulie are șanse mari să devină, de asemenea, cea mai călduroasă lună iulie înregistrată până acum.

Prognoza meteo pe luna august

Potrivit caracterizării climatice a lunii august, publicată de ANM, luna august este cea mai însorită și, uneori, cea mai caldă lună a verii. Recordul de temperatură înregistrat în România pentru luna august este de 44,5 grade Celsius, iar în Capitală, de 41,5 grade Celsius.

Acest an agricol se conturează a fi unul dintre cei mai secetoși din istorie, afectând sever culturile prășitoare, precum porumbul și floarea-soarelui, a declarat directorul general al ANM, Elena Mateescu.

„Avem secetă pedologică extremă în bună parte din ţară, dar cele mai afectate zone în care deficitul de apă este unul extrem sunt Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi estul Moldovei, vestul Banatului şi al Crişanei. Culturile cele mai afectate sunt porumbul şi floarea soarelui. Putem spune că din cele aproape 11 luni, de la 1 septembrie 2023, când a început anul agricol curent şi până când se termină la 31 august 2024, şapte luni cantităţile de precipitaţii au fost deficitare şi trei luni la rând, din mai, iunie şi iulie, vorbim în medie de cantităţi sub normele lunare. Deci, va fi unul dintre cei mai secetoşi ani agricoli, în special pentru culturile prăşitoare”, a precizat Elena Mateescu.

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

13 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

43 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: