Sari la conținut

Prognoză meteo iunie. Schimbarea neașteptată a vremii și temperaturile neobișnuite agravează sau declanșează boli respiratorii

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Prognoză meteo iunie. Meteorologii au dat prognoza pentru perioada 25 mai – 22 iunie iar valorile care se preconizează vor fi altele decât cele specifice acestei perioade. Acest lucru se va întâmpla în toate regiunile. Schimbările de temperatură, presiunea crescută și umiditatea ajung sa influenteze in mod negativ un numar mare de persoane agravând sau declanșând probleme de sănătate. 

Potrivit ANM, în săptămâna viitoare, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile

Începând din 1 iunie și până pe 8 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice.

În săptămâna 8 – 15 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia regiunilor sudice şi sud-estice, unde local cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare.

Spre sfârșitul lui iunie, mai exact între 15 -22 iunie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoză meteo iunie. Problemele respiratorii – un factor de risc

„Un lucru esential pe care pacientii trebuie sa-l retina, este acela ca aceste oscilatii de temperatura nu ii imbolnavesc in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba pot declansa si agrava anumite afectiuni, in special cele de natura respiratorie.Astfel de schimbari exterioare produc un dezechilibru in interiorul organismului si implicit al imunitatii, favorizand astfel aparitia virozelor respiratorii sau chiar a pneumoniilor.
Cei care se confrunta cu bronsite astmatiforme sau cu astm bronsic ar trebui sa evite iesirile atunci cand afara este ceata sau aer rece si umed, iar cei mai vulnerabili sunt copii, batranii si pacientii cu probleme respiratorii cronice”, explica medicul imunolog si specialist Ropharma, Dr. Tania Bejan.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel