Sari la conținut

Profesorul Vlad Ciurea: O boală foarte dureroasă. Poate afecta chiar jumătate din față! Aceste atacuri se accentuează cu timpul

Doctor Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Vlad Ciurea

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit pe pagina sa de socializare despre o boală foarte dureroasă care poate afecta chiar jumătate din față. Potrivit spuselor sale, aceste atacuri se accentuează odată cu trecerea timpului.

„Am făcut astăzi dimineață o prezentare despre o boală foarte dureroasă – nevralgia de trigemen.

Nervul trigemen, al cincilea nerv cranian, este unul dintre principalii nervi ai feței. Controlează zona obrazului, maxilarului, dinților, gingiilor, buzelor și, mai rar, a ochilor și frunții.

Denumirea provine de la faptul că e împărțit în trei ramuri principale, care se divid în mai mulți nervi mici.

Simptomele de nevralgie de trigemen sunt, practic, episoade de durere severă, resimțită ca un șoc electric. Durerea poate afecta chiar jumătate din față. Aceste atacuri se accentuează cu timpul.

Am operat mai multe cazuri, cu rezultate foate bune. Este o operație complicată, dar eficientă, de decompresiune a nervului, care se realizează cu microscop”, a scris profesorul Vlad Ciurea pe Facebook.

Metodă extrordinară de a preveni teribila boala Alzheimer

Prof. Dr. Vlad Ciurea, neurolog, a vorbit despre o metodă extrordinară de a preveni teribila boala Alzheimer.

Prof.Dr. Vlad Ciurea a transmis prin intermediul unui mesaj apărut pe pagina sa de socializare că recomandă tuturor să scrie cât mai mult de mână.

”Recomand tuturor să scrie cât mai mult de mână. Din păcate, tot mai mulți folosesc astăzi computerul, pentru că este mai rapid. Dar caligrafia este foarte importantă. Pentru că mii și mii de celule nervoase lucrează la acțiunea de scriere. Practic, participă tot creierul: emisfera dreaptă este cea artistică, a creativității, iar cea stângă a execuției. Când scriem, punem pe hârtie un gând, apoi îl formulăm cât mai succint. Este extraordinar cum tot creierul lucrează: mișcăm mâna, folosim ochii, degetele, ne concentrăm. Ca o locomotivă care se pune în mișcare. Este un proces complicat, care duce la dezvoltarea creierului.

Scrisul este parte a terapiei de recuperare pentru pacienții care au suferit accident vascular cerebral sau traumatism cranio cerebral. Pentru că scrisul creează legături, sinapse, iar celulele se activează. Și mai e ceva: scriind, îți vin idei, rezolvi probleme, te organizezi. Este o bună metodă de a preveni teribila boală Alzheimer.

Secretul Anei Aslan, „femeia care a învins bătrânețea”!

Puțini știu, de exemplu, că doamna doctor Ana Aslan, supranumită „femeia care a învins bătrânețea”, a scris și a primit 130.000 de scrisori de-a lungul timpului. În peste o sută de țări. Coresponda fie cu pacienți, fie cu colegi medici. Extraordinar! Cititul, de asemenea, este obligatoriu. Vă mărturisesc că profesorul meu, Constantin Arseni, ne spunea mereu să citim, să citim. Și o făcea în stilul lui: „Dacă un doctor nu pune mâna pe o carte timp de câteva luni, poate să se ducă cioban la oi!” Sănătate!”, a fost mesajul lui Vlad Ciurea de pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel