Din cuprinsul articolului
Profesorul Vlad Ciurea a oferit informații prețioase despre cele două creiere ale omului și a oferit și lista alimentelor nocive pentru sănătate.
”Există foarte multe celule la nivelul abdomenului, de aceea trebuie să fim foarte atenți. Noi nu realizăm că dacă îl încărcăm prea mult, Hipocrate nu a fost burtos, acest al doilea creier trebuie folosit ca să ne ajute să avem o digestie curată, ușoară. Să ne ajute la o asimilare a ceea ce îi trebuie organismului.
Primul creier are nevoie de un anumit tip de mâncare. De semințe, foarte multe, în special de dovleac, de usturoi, asta se știe de 5000 de ani, toate tipurile de salate, uleiurile, peștele slab, dar și peștele gras, care ne dă Omega 3”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul ”Altceva, cu Adrian Artene”, pe canalul de YouTube.
”Ni s-a dus tot sângele, ca la boa. ‘Big belly, no brain’ (burtă mare, lipsă creier). Nu știu din ce cauză nu avem o educație a alimentației și mai ales scăpăm de o asemenea de sărbători sau în weekenduri și începe o masă pantagruelică.
Am văzut într-un restaurant niște tineri frumoși, în fața unui morman de mititei și de cărnărie. Când o să izbândească tot mormanul acela? Și apoi, bine, să zicem că l-au ‘dovedit’, dar vă dați seama ce se întâmplă în burțile lor, toată acea cantitate de carne”, a spus Vlad Ciurea cu privire la mesele prea bogate.
”S-a dovedit din întreaga Europă, că din nefericire, foarte multe accidente vasculare cerebrale se produc în Ungaria. De ce? Pentru că ei mănâncă foarte condimentat, cu multă carne, alimente care se consumă și în Transilvania.
Și la noi, dacă vom compara Transilvania cu sudul țării, cu Oltenia, sigur, mâncarea din Ardeal este grasă, dar bună, și grea.
Și atunci și suferința cardiacă este normal, că primești toată încărcarea și cardiacă, și cerebrală, și abdominală, cresc și toate aceste depozite de grăsime duc la accidente vasculare, din toate punctele de vedere, cardiace și vasculare.
Nu avem ce face, trebuie pe baza statisticilor și a alimentației și invers. Să ne uităm și la greci. Ce au aceștia? Longevitate, dar și mintea întreagă.
Dacă ne uităm ce mănâncă, mănâncă salate, uleiurile lor care sunt foarte bune, nu beau mult, carne nu prea consumă, mai mult pește”, a mai spus Vlad Ciurea.
După ce a vorbit despre alimentele nocive pentru creier, Vlad Ciurea a vorbit și despre cele mai nocive alimente.
”Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte, proteinele care se degradează și dacă mai facem un pas și spre cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău, și supercondimentate.
În schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să îi dăm apă, indiferent de situație. De aceea pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, pentru creier. Căci se duce în creier oxigen, iar 78% din acesta stă în apă. El plutește, mai mult sau mai puțin”, a mai spus Vlad Ciurea.
Acești pensionari vor încasa de două ori pensia în decembrie. Luna decembrie 2024 vine cu…
Alimente care poate fi consumate după expirare. Oamenii nu trebuie să aștepte pe cineva din…
Campania „Generația HPV-free”, evenimentul de informare și conștientizare a infecției cu HPV, la Breaza. Dr.…
Horoscop RUNE. Numerologul Mihai Voropchievici dezvăluie că, în perioada 15- 17 noiembrie, Scorpionii vor avea…
Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul de post la care românii ar trebui…
Vă simțiți mai bine atunci când sunteți în aer liber - chiar dacă este vorba…