Din cuprinsul articolului
Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre un ceai minunat pentru creier. Iată și alte sfaturi prețioase ale neurochirurgului!
„S-a dovedit că ceaiul verde este minunat pentru creier! Se simte foarte bine!”, a spus Vlad Ciurea în cadrul unui podcast.
Cu privire la cafea, a spus că „face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba despre inimă”.
Profesorul Vlad Ciurea sfătuiește ca în situațiile critice din viața noastră să încercăm să facem un lucru banal, însă benefic pentru creier.
„Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva.
În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi ceva care poate vă produce râsul.
Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău„, a explicat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, la Antena 3.
Profesorul Ciurea le descrie drept „poveri” care se metabolizează greu! Desigur, se știe dela că creierului îi plac dulciurile, însă nu orice dulce. De exemplu, zahărul îi face rău, mai ales atunci când vine vorba de cel rafinat.
„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.
Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem.
Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a scris Vlad Ciurea pe contul de Facebook.
„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a precizat Vlad Ciurea.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…