Din cuprinsul articolului
Profesorul Mircea Beuran a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru România TV, despre semnele cancerului de stomac. Îndrăgitul profesor ne dezvăluie principalele semne ale cancerului.
„Ulcerul este o boala clinic. Incepi cu durerile care sunt legate de masa. Deci unul ulceros la nivel de duoden il doare si stie ca durerea este de la ulcer, manaca si se liniștește. Un ulceros care este pe stomac il doare, mananca de foama dupa care varsa pentru ca alimentul ii da durerea si mai mare se secreta acid clorhidric, care irita ulceratia. Ii recunoastem pe unii de ceilalți, ulcerosul gastric este un tip slab. Ulcerosul de duoden este gras pentru ca durandu l mananca intruna”, a explicat doctorul Mircea Beuran la România TV.
„O alta categorie de suferință este legată de faptul ca pacientul in afara de faptul ca are dureri, are greață senzația lui de foame se transforma in neputința de a duce bolul mai departe. Stomacul întoarce mancarea, poti sa ai in gastrite deudonite, bacteria cautata pentru ca întreține un proces de inflamatie premergator apariției cancerului fie de stomac, fie de duoden. Poti sa ai o suferinta in care incepi sa scazi in greutate. N-ai dureri, dar nu mai similiezi, nu ai randament la munca nu mai poti sa te concretrezi, poate sa fie un cancer gastric, de pancreas, de colon se pot lega cu tulburări de tranzit”, a explicat Mircea Beuran.
Ce s-a intamplat in alimentatia noastra tarditionala?
Conform profesorului, alimentația sănătoasă ar trebui să fie un aliat al sănătății. „Lucrul acesta trebuie sa-l deducem din următoarele lucruri: ce s-a intamplat in alimentatia noastra tarditionala? pai in primul rand, ne-au invadat alimentele care sunt industrializate si confectionate in regimul fast-food. MC-urile, fast-food-urile, mancarea conservata, aditivii din mancare”, mai spune medicul.
Profesorul Mircea Beuran afirmă, de asemenea, că toate alimentele, inclusiv carnea, trebuie consumate.
„Nu sunt de parerea celor care mediaza sa mananci sau sa nu mananci carne. Ai nevoie sa mananci aceasta proteina. Carnea de pasare este recunoscuta ca este buna, acuma daca judecam ca procentul cel mai mare de carne de pasare sau de porc sau de vita provine din zone industriale unde aceste animale sau pasari mananca concentarte, primesc antibiotice, sunt vaccinate, au hormoni de crestere. (…) Cea mai bună carne este cea de la animale crescute în gospodărie”, mai spune Mircea Beuran.