Din cuprinsul articolului
„Fiecare nou instrument sigur și eficient împotriva Covid-19 este încă un pas către controlul pandemiei”, a comentat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Prof. Emanoil Ceauşu: avantajele vaccinului Johnson&Johnson
„Prezintă unele avantaje acest vaccin care este cu vector viral. Avantajul este faptul că se poate păstra la o temperatură obişnuită în frigider, la 2-8 grade, deci poate fi păstrat inclusiv la medicii de familie.
El se poate face într-o singură doză, nu două ca la celelalte vaccinuri, deci două avantaje mari pentru acest vaccin”, a explicat prof. dr. Emanoil Ceauşu, marţi, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.
Vaccinul Johnson&Johnson, eficienţă 85%
Conform studiilor efectuate până la acest moment, vaccinul Johnson&Johnson are o eficacitate de doar 85%, raportat la vaccinurile deja existente: AstraZeneca, Moderna și Pfizer. Dar, orice vaccin ne ajută să nu mai facem forme grave ale bolii, reducând astfel şi mortalitatea, dar şi presiunea din spitale.
„Toate vaccinurile permit să nu se mai dezvolte decât foarte rar formele severe ale bolii.
Toate studiile au arătat că, după vaccinare, numărul de îmbolnăviri a scăzut extraordinar de mult, iar numărul celor care au trebuit să se interneze sau să ajungă la ATI este infim”, a asigurat medicul Emanoil Ceauşu.
Cum se prezintă situația epidemiologică din perspectiva marelui profesor?
Potrivit profesorului Emanoil Ceaușu, vaccinarea va fi metoda prin care pandemia va fi stopată.
„Vaccinarea trebuie să se facă cât mai rapid și la un număr cât mai mare de persoane pentru a putea pune repede capăt acestei pandemii”, a spus prof. dr. Emanoil Ceaușu.