Din cuprinsul articolului
Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit într-un interviu ce anume putem face în vederea prevenirii maladiei Alzheimer. În opinia renumitului neurochirurg, este foarte important să ne ferim de stres și de situațiile neplăcute.
”Alzheimer-ul, ”boala uitării”, afectează sigur 35 de milioane de oameni și numărul este în creștere. Ca simptom cu toții știm că uitarea este primul simptom. Încă nu s-a găsit un medicament perfect care să vindece, așa că trebuie să ne luptăm să o prevenim.
Sunt zone din lume unde oamenii nu fac Alzheimer sau cazurile sunt foarte rare. Insulele grecești sunt pe primul loc pentru că grecii sunt zâmbăreți, mănâncă foarte curat, natural. Uleiul de măsline este panaceul de prevenție în Alzheimer.
Toate legumele, fructele, apa cât mai alcalină. Aerul și relaxarea cerebrală sunt importante, nu vă supărați, nu vă enervați! Toată lupta se dă în creier, tot ce trebuie să facem este să prevenim să nu apară această boală.în afară de stres și de supărare are și o componentă genetică” a explicat Prof. dr. Vlad Ciurea.
Dieta care previne boala Alzheimer
Anca Hâncu, nutriționist, a dezvăluit la Antena 3 ce trebuie să mâncăm dacă să ducem viața lungă și sănătoasă.
”Există o dietă main, care previne apariţia bolii Alzheimer. Arată construirea acelei longevităţi cu vitalitate. Acest gen de alimentaţie prioritizează vegetalele.
Dintre toatete fructele, să alegem fructele de pădure, pentru că au o cantitate mare de antioxidanți. Efecte antiiinflamatoare au şi prunele, cireşele, strugurii. Aceste fructe au un continut ridicat de resveratrol.
Şi vinul are un conţinut ridicat de resveratrol, dar trebuie să-l tratăm cu moderanţie.
Polifenolii din ceai și cafea au un efect de întinerire, desigur, dacă nu adăugăm zahăr sau frişcă. Laptele nu ar avea un efect distructiv asupra cafelei, însă problema este dacă noi bem o cafea ca o gustare.
Trebuie să evităm alimentele procesate. De evitat tot ce este ambalat sau împachetat. Acestea sunt alimente proinflamatorii, proboală și proîmbătrânire ”, a spus nutriționistul.