Categories: Expertul zilei

Profesorul Ciurea: Acest ceai este minunat pentru creier!

Din cuprinsul articolului

Profesorul Vlad Ciurea a discutat despre un ceai extraordinar pentru creier. Vezi aici alte sfaturi valoroase de la medicul neurochirurg!

„S-a dovedit că ceaiul verde este minunat pentru creier! Se simte foarte bine!”, a spus Vlad Ciurea în cadrul unui podcast.

Cu privire la cafea, a spus că „face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba despre inimă”.

Profesorul Vlad Ciurea sfătuiește ca în situațiile critice din viața noastră să încercăm să facem un lucru banal, însă benefic pentru creier.

„Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva.

În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi ceva care poate vă produce râsul.

Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău„, a explicat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, la Antena 3.

Renunță la aceste tipuri de ciocolată

Profesorul Ciurea le descrie drept „poveri” care se metabolizează greu! Desigur, se știe dela că creierului îi plac dulciurile, însă nu orice dulce. De exemplu, zahărul îi face rău, mai ales atunci când vine vorba de cel rafinat.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem.

Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a scris Vlad Ciurea pe contul de Facebook.

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a precizat Vlad Ciurea.

Recent Posts

Medic român, despre cancerul de colon: Nu e genetic cancerul la mine, că am făcut teste

Medic român, despre cancerul de colon: Nu e genetic cancerul la mine, că am făcut…

15 minute ago

Anunț despre Ion Țiriac. Află motivul pentru care miliardarul s-a internat într-un spital din Austria

Anunț despre Ion Țiriac. Află motivul pentru care miliardarul s-a internat într-un spital din Austria…

46 de minute ago

Ce să NU faci de Sfânta Parascheva. Tradiții și obiceiuri care trebuie respectate!

Ca în fiecare an, un număr spectaculos de pelerini au venit la Catedrala Mitropolitană din…

o oră ago

Doctor: Durerea în această parte a corpului în timpul somnului poate indica diabet

Medicul Andrey Galkin spune că adesea diabetul zaharat nu are simptome specifice, iar manifestările sale…

2 ore ago

Zodii care vor primi doar cadouri din partea Universului. Urmează o perioadă magică pentru ele

Între 15 și 27 octombrie se manifestă energii pozitive și sunt așteptate daruri din partea…

2 ore ago

Lisa Marie Presley a păstrat cadavrul fiului ei decedat în casa ei timp de două luni, potrivit memoriilor sale

Lisa Marie Presley a fost devastată când singurul ei fiu, Benjamin Keough, a murit la…

3 ore ago

Citeste si:

  • SăNăTATE DE LA A LA Z

5 cele mai frecvente boli ale pielii