Sari la conținut

Prof. Vlad Ciurea: Trei elemente sunt esențiale pentru creier și ele nu costă nimic

Prof. Vlad Ciurea spune că trei elemente sunt esențiale pentru creier și ele nu costă nimic.

„Între 10.00 și 12.00, creierul funcționează la maximum! Creierul mai are un maxim de funcționare între 16.00 și 18.00”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

„Noaptea, organele digestive nu funcționează. Degeaba mâncăm noaptea bunătăți. Nu pot digera totul, de aia când te culci cu burta plină, nu poți digera”, a spus Vlad Ciurea la Antena 3, în emisiunea „Voi cu Voicu”.

Trei elemente sunt esențiale pentru creier și ele nu costă nimic

„Trei elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Și ele nu costă nimic. Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă.

Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim.

Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc.

Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca ora de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc.

Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!”, a scris pe Facebook neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

„Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel