Categories: Ştiri sănătate

Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază. Vă închipuiţi?” Marele profesor ne învață cum să ne antrenăm creierul

Deși trăim într-o perioadă a istoriei în care accesul la tehnologie este nelimitat, efectele asupra sănătății mintale se pot dovedi devastatoare.

Renumitul profesor Vlad Ciurea trage atenţia că, asemeni oricărui muşchi, şi creierul se poate atrofia dacă nu este utilizat la capacitatea sa.

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Vă închipuiți că și creierul se artofiază? Nu trebuie să fim dependenți de domnul Google”

„Acest organ care este creierul trebuie să funcționeze. Și funcționează la persoanele cele mai inteligente cu 30 la sută.

Cealaltă parte se odihnește ca să preia din activitate, este și normal. Dar noi dacă nu folosim creierul, îl limităm, apăsăm pe un buton și vedem drumul, vedem info despre un travel într-un loc exotic în loc să citim cartea despre Costa Rica…

Ca să gândești un anumit lucru trebuie să aprindă niște luminițe, să se adune și să dea un rezultat, doar că noi am uitat să mai gândim, dacă nu gândim, nu memorăm, dacă nu memorăm, am uitat să scriem, am uitat să vorbim, uitați-vă, am uitat să parlamentăm.

Acest organ, ca orice fel de organ, dacă nu faci sport, nu alergi un pic, dacă nu faci gimnastică, mușchii se atrofiază.

Vă închipuiți că și creierul se artofiază? Ceea ce este foarte grav”, a atras atenţia prof. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, într-o emisiune la Trinitas TV.

„Nu trebuie să fim dependenți de domnul ăsta pe care toată lumea îl… Parcă ar fi Dumnezeu, și pe care-l cheamă Google, n-asculți Google, nu este bine.

Trebuie să contribuim și noi cerebral, altfel uităm să folosim scrisul, uităm să formulăm fraza și ne trezim că nu mai știm să explicăm coerent ceva celorlalți din jur”, explică renumitul neurochirurg.

Prof. dr. Vlad Ciurea: Copilul nu este autist, dar trebuie lăsat să gândească, nu să stea la telefon
Omul care a operat zeci de mii de pacienți pe creier, de la bebeluși de câteva zile până la veterani de război octogenari atrage atenția asupra faptului că tehnologia folosită în exces dăunează grav sănătății și dezvoltării neurologice a copilului.

„Într-una, într-o mână, are un telefon, într-alta o tabletă, sunt cele două biblii ale copilului, se uită în ele. Copilul devine depedent de acestea, iar de aici auzim „copilul meu e autist!”.

Nu, e o greșeală, copilul nu e autist, copilul nu are legătură cu lumea exterioară pentru că i-ați creat o dependență de o lume interioară.

Mergem într-un restaurant, copilul stă numai pe tabletă, pe niște jocuri pe care le pun la îndoială cât îi dezvoltă inteligența, unele sunt chiar foarte periculoase, că te și sperii dacă te uiți.

Li se furnizează atât de multe informații care provoacă o ușoară intoxicație cerebrală. Copilul nu mai este învățat să deducă, iar gândirea copilului este scăzută, scăzută”, avertizează prof. dr. Vlad Ciurea.

 

Recent Posts

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

9 minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

19 minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

39 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

o oră ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Citeste si: