De multe ori ne simțim neputincioși în viața noastră, mai ales în fața unor circumstanțe dificile. De unul singur, nu putem face nimic.
Scripturile confirmă acest lucru. În Ioan 15:5, Isus spune: „Fără Mine, nu puteți face nimic”.
Recunoaștem nevoia puterii lui Dumnezeu. Aceasta este aceeași putere prin care Dumnezeu a creat cerurile și pământul. Este aceeași putere care a despărțit marea pentru Moise și pe care Iisus a folosit-o pentru a-i vindeca pe bolnavi.
Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat, în cartea sa „Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor”, cum fiecare propoziţie din rugăciunea Tatăl Nostru corespunde unui plan profund al existenţei individului şi, în momentul în care este pronunţată o frază, planul spiritual, mental, emoţional sau fizic răspunde dincolo de conştienţa noastră.
Cayce Edgar, un cercetător american, a preluat această rugăciune şi a transpus-o în activitatea sistemului endocrin. Acesta a afirmat că orice frază din „Tatăl nostru” produce, după clarviziunile sale endocrine, deschiderea anumitor porțiuni.
„Toate aceste elemente din sistemul endocrin conectate cu elementele de Divinitate sunt extrem de interesante”, afirmă neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit antena3.ro. „Dacă până acum două-trei secole nu erau luate în considerare, acum sunt dovedite prin funcționarea glandelor endocrine”, spune Prof.Univ. Dr. Vlad Ciurea în cartea sa intitulată Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor.
Tot neurochirurgul afirmă în cartea sa faptul că, al nostru creier uman este legat de Divinitate, iar legătura dintre creierul uman şi credință e un fapt real.
„Prezența lui Dumnezeu în corpul uman este relevată prin prezența serotoninei, numită molecula credinței, şi a transmiţătorilor chimici, cu rol de credinţă, de producere a unui extaz, de fericire, mai ales mistică”, mai spune Prof.Dr. Vlad Ciurea.
Există centri din creier conectați la Divinitate, la credință, care se pun în mai ales în partea anterioară a frunții, când are loc rugăciunea. În afară de sistemul nervos, şi glandele endocrine sunt legate de activitatea de credinţă.
S-a descoperit că în cortex, o porțiune din creier care este deasupra şi în zona mai ales stângă parietală, se află „centrul credinței în Dumnezeu”. S-a discutat şi pe baza unei aparaturi de tip RMN funcţional şi EEG-uri repetate, constatându-se că există un punct al lui Dumnezeu” (God Spot) în creierul uman.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…