Categories: Expertul zilei

Prof. Vlad Ciurea – dieta creierului sănătos. Evită pe cât posibil aceste aspecte pentru a nu te îmbolnăvi!

Depresia se caracterizeaza printr-un sentiment persistent de tristete, pesimism, lipsa interesului pentru orice activitate si chiar pentru viata, a carui intensitate poate ajunge la letargie totala si apatie.

Depresia clinica este o afectiune grava, declansata probabil de un dezechilibru chimic cerebral si nu are nimic de-a face cu deznadejdea care survine de obicei in urma unei deceptii. Apare spontan si, in cazurile fericite, dispare de la sine dupa o perioada de timp, prin autoreglarea functionarii creierului. Din pacate, marea majoritate a depresivilor necesita interventie specializata si prescrierea unui tratament adecvat, de lunga durata.

Profesorul Vlad Ciurea ne dezvăluie obiceiurile sănătoase pe care trebuie să le implementăm în viața noastră de zi cu zi pentru a ne menține creierul sănătos și pentru a evita depresia.

„Depresia este o boală, afectează creierul și arată o schimbare a modului de comportament în totalitate. Este o boală gravă a secolului nostru, se manifestă prin tulburări de somn,  oboseală generală și scăderea puterii de concentrare. Sunt cele patru mari elemente ale depresiei, și lipsa totală de conexiunea cu exteriorul” a explicat prof. Vlad Ciurea la emisiunea Sfat de Sănătate.

De unde provine depresia?

„Depresia provine din nonactivitate și epuizarea sistemului nervos. Acești centri care se află în porțiunea anterioară a creierului suferă total. Dacă ne oprim numai la cuvântul depresie, poate că nu realizăm unde ne aflăm, dar toate procesele cerebrale nu funcționează, deci tot organismul suferă în totalitate. Iar de aici și până la demențe, la boli neurodegenerative, printre care alzheimer, și chiar la suicid, mai este doar un singur pas” a adăugat neurochirurgul.

Cum putem combate depresia? Simplu: cu o atitudine pozitivă și cu o abordare sănătoasă a stilului de viață

„În primul rând, trebuie să facem o resetare generală. Nu mă refer numai la partea medicamentoasă. Contează extrem de mult socializarea, aerul curat, apa cât mai curată și alimentația cât mai bună. Creierului nostru nu îi place pita și slana, nici mesele foarte târzii, nici încărcarea cu glucide și grăsimile cât mai multe.

Lucruri cât mai ușoare, semințe, fructe, lichide bune, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin roșu. Zâmbetul și optimismul contează enorm de mult, și odihna. Mențin părerea că la ora zece trebuie să intrăm în odihnă ca acest organ suprem să se refacă.”

Recent Posts

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

29 de minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

39 de minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

58 de minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

o oră ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

2 ore ago

Citeste si: