Categories: Ştiri sănătate

Prof. Vlad Ciurea dezvăluie secretul unei vieți bune: Să avem în vedere să fixăm „cântarul”. Totul se învață

Prof. Vlad Ciurea, despre secretul unei vieți bune: Să avem în vedere să fixăm „cântarul”. Totul se învață

Neurochirugul Vlad Ciurea a dezvăluit că un bun echilibru, este măsura unei vieți bune. Necazurile, supărările, trădările, viața grea, neputința nu au cum să dispară în totalitate din viețile noastre. Dar, dacă în acestea vin în balanță cu bucurie, acceptare, liniște, optimism, zâmbet, atunci viața poate fi minunată.

„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi.

Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu… Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi. Sănătate!”, a scris Profesorul Alexandru Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.

Cea mai bună dietă, atât pentru minte, cât și pentru trup

Vlad Ciurea a dezvăluit care este rețeta pentru cea mai bună dietă care ne ajută atât corpul, cât și creierul.

„În post se curăță întregul organism. Postul este foarte bun pentru corp, iar pentru creier este minunat! Dacă îndepărtăm carnea și produsele procesate, îndepărtăm toxinele. Acestea au o încărcătură mare pentru organism.

Pe de altă parte, postul te face să gândești mai ascet, mai curat. Nu te mai gândești la sarmale și mici. Totul devine mai… corect. Și pentru organism, și pentru celula nervoasă, care își face funcțiile mult mai bine.

Am întâlnit persoane care țin un post mai ușor, de două ori pe săptămână – miercurea și vinerea. Și nu consumă alcool. E foarte bine.

Trebuie săluăm exemplul acelor țări în care oamenii trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși și mai fericiți, cum e Grecia. Secretul stă în dieta mediteraneeană ușoară, cu multe salate și carne slabă, de preferat pește. Cu odihnă și mai ales cu acea bucurie de a trăi.

Fără să ne enervăm din orice, fără să intrăm în discuții contradictorii producătoare de tensiune. Pe noi nu trebuie să ne intereseze ce face nu știu care coleg. Sau să ne supere unul care este mai agitat în trafic. Nu! Trebuie să fim liniștiți, pentru că celula nervoasă nu funcționează bine în agitație. Am spus mereu: NOI TREBUIE și PUTEM să avem grijă de noi și decreierul nostru”, a fost mesajul transmis de Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Exercițiul simplu, pentru sănătatea creierului. Prof. Vlad Ciurea: „Se poate face oriunde”

De asemenea, Prof. Vlad Ciurea recomandă un exercițiu extrem de simplu pentru a ne menține creierul cât mai sănătos. Se poate face oriunde: chiar și pe o terasă, în aer liber, cu un apus de soare spectaculos în spate.

Această activitate este parte a terapiei de recuperare pentru pacienții care au suferit accident vascular cerebral sau traumatism cranio cerebral.

„Am întotdeauna la mine un instrument de scris și foi, notes sau agendă. Scrisul m-a ajutat mereu să îmi mențin mintea în ordine. Cum se spune? Verba volant, scripta manent. Așa este! Am mai vorbit despre scrisul de mână și importanța lui pentru creier.

Recomand să nu renunțați la el, chiar dacă suntem cu toții obișnuiți cu computerele, tabletele sau, mai nou, telefoanele. Faceți zilnic un mic exercițiu și folosiți, câteva minute, un pix, creion, stilou, ce-o fi!

Poate că nu ne dăm seama, dar credeți-mă că ajută. Se poate scrie oriunde, chiar și pe o terasă, în aer liber, cu un apus de soare spectaculos în spate… Să nu uitați: avem o țară minunată!”, a scris dr. Vlad Ciurea pe Facebook.

Recent Posts

Hepatita autoimună poate apărea la oricine. Vasele de sânge sparte pe picioare, unul din semnele alarmante

Hepatita autoimună este o afecțiune cronică rară a ficatului, în care sistemul imunitar începe să…

5 minute ago

Avertizarea meteo: Un nou ciclon lovește Europa. Sunt așteptate furtuni puternice în aceste zone din România

Avertizarea meteo. Un nou ciclon format în bazinul Mediteranei își face simțită prezența în sudul…

35 de minute ago

Măsuri cheie pentru combaterea fumatului propuse de un chirurg oncolog. Rolul alternativelor fără fum

În cadrul celui de-al 7-lea Summit Privind Reducerea Efectelor Nocive ale Fumatului, desfășurat pe 16…

o oră ago

Cele trei zodii care se căsătoresc după 40 de ani. Își găsesc târziu sufletul-pereche

Există anumite zodii care tind să amâne căsătoria până la vârste mai înaintate, trecând chiar…

2 ore ago

Sunt misterioase și grave! Boli greu de diagnosticat

Atunci când un pacient intră pe ușa unui cabinet de consultații, el se așteaptă ca…

2 ore ago

Fiica secretă a Regelui Charles. Seamănă izbitor cu Prințesa Diana!

Prințesa Diana a murit la 31 august 1997, când avea doar 36 de ani, împreună cu…

3 ore ago

Citeste si: