Din cuprinsul articolului
Prof. Vlad Ciurea, recunoscut pentru sfaturile prețioase privind sănătatea creierului, a explicat cum anumite cuvinte sunt nocive pentru creier. Aceste cuvinte omoară zilnic celulele nervoase.
„Cel mai mare duşman al creierului în societatea actuală este stresul. Din cauza stresului, avem numai neplăceri. Se închid vasele, celulele nervoase nu mai funcţionează. Nu mai pot funcţiona, nu mai intră oxigen şi nici elemente metabolice.
Celulele sunt legate între ele. O celulă puternică are până la 10.000 de legături cu alte celule și transmite inactivitatea, prăbușirea, disfuncționalitatea unei celule nervoase. Astfel, se produce o prăbuşire a structurilor cerebrale. Când? În stres. Aşa apar bolile neurodegenerative, de memorie, de gândire, de judecată, de decizie, și acele boli cumplite de tip de mență, adică tot creierul nu mai funcționează.
Deci, elementul prim este stresul. Al doilea element este apăsarea, frica, anxietatea, panica, teroarea. Acestea fac ca al nostru creier să nu mai funcţioneze normal. Informaţiile de genul – încă un avion a căzut, încă o casă a luat foc, încă un cutremur, unde duc toate acestea? Aceste informaţii sunt ca o picătură chinezească pentru creier.
Totodată, şi informaţiile pe care le primim de la cei din jur, precum: eşti cam palid, parcă nu eşti tu, îţi e rău? deci, informaţii negative, te bagă în spital imediat. Deci, atenţie la cuvinte folosite. Atenţie la cuvinte pozitive, optimiste.
Mare atenţie la mâncare în exces. Cantitatea de alcool şi tutun în exces duc la obstrucţia vaselor de sânge. Mare atenţie şi la acele suplimente pentru sistemul nervos care ne fac mai activi.
Totodată, deprivarea de somn duce la boli neurodegeneratie. Mai mult decât atât, alţi factori nocivi pentru creier sunt invidia şi cearta. Oamenii din jur, aşa că mare atenţie la anturaj. Simţi că aceştia oameni au o energie negativă. Cel mai bine este să te îndepărtezi. Cele mai multe celule nervoase se pierd la divorţ.
Zâmbetul de dimineaţă sau în cursul zilei este un factor pozitiv pentru creier. Să spunem vai, ce bine îţi vine rochia, miroşi frumos şi tot aşa. Trebuie să vedem partea bună a lucrurilor. Gândul bun te dezvoltă.
Îmbrăţisarea este la fel de importantă pentru creier. Duce la o îmbălsămare benefică pentru creier. Este extrem de important lângă cine stăm zi de zi.
Să spunem mereu – de mâine mă las de fumat, de mâine sunt mai bun, de mâine fac lucruri mai bune pentru ceilalţi.
Sănătatea creierului depinde de o serie de factori, cum sunt valorile tensiunii arteriale, consumul de alcool, obezitate și tulburările de somn. Acești factori sunt modificabili, deci putem avea control asupra lor astfel încât bijuteria noastra numita creier să nu sufere.
Factorii benefici pentru activitatea creierului
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…