Sari la conținut

Prof. Ovidiu Bojor atenționează: Aceste plante pot favoriza cancerul de colon

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Prof. dr. Ovidiu Bojor atrage atenția că există nu orice plantă este benefică și unele pot avea efecte mai puternice decât ne-am aștepta. Este vorba despre unele plante cu efect laxativ și purgativ care pot duce la apariția cancerului de colon.  

„Mare atenție, nu trebuie să folosiți laxative și purgative, care au oximetil antrachinone. Această grupă este foarte dăunătoare organismului. Este vorba despre crușin, henna, rășina de aloe, revent. După o întrebuințare mai îndelungată a acestora, o săptămână, două, trei, încep să apară reacții adverse în organism până la favorizarea cancerului de colon.

De aceea avem plante precum plantago psyllium, o specie de pătlagină, avem semințele de in, semințele de muștar alb, care trebuie utilizate întregi. Unii au încercat să facă din aceste semințe laxative purgative capsule, le-au măcinat, cea mai mare greșeală, pentru că în contact cu aerul, după o săptămână râncezesc și de aici alte efecte dăunătoare”, spune doctorul în farmacie Ovidiu Bojor.

Dezintoxicarea spirituală, la fel de importantă ca cea fizică

Renumitul fitoterapeut recomandă să lăsăm de seara până dimineața o lingură de semințe în 200 ml de apă, și apoi să le ingerăm în totalitate. Dezintoxicarea poate fi făcută și pe cale urorenală. Și aici găsim ajutor din partea plantelor, începând cu cel mai bun diuretic, frunzele de mesteacăn, sub formă de infuzie.

„În paralel, trebuie să ne ocupăm de dezintoxicarea spirituală. Să gândim pozitiv, pentru că tumorile, cancerul apar și din acest motiv. Eu mereu apelez la înțelepciunea populară, pentru că, din fericire, avem foarte multe proverbe profunde. Unul spune «Săracul, a murit de inimă rea!» și chiar așa e, se poate muri de supărare… Așa că trebuie să fim atenți. O simplă iertare te poate ajuta să elimini acea toxicitate din organism. Un zâmbet, o mângâiere, o vorbă bună”, mai spune doctorul în farmacie Ovidiu Bojor.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel