Categories: Ştiri sănătate

Prof. Leon Dănăilă: acesta este efectul cafelei și al ciocolatei asupra creierului

Neurochirurgul Leon Dănăilă, cunoscut pentru cariera sa remarcabilă și longevitatea profesională, continuă să inspire prin exemplul său. La vârsta de 90 de ani, el încă practică medicina și operează, demonstrând o vitalitate impresionantă. Recent, într-un episod special al podcastului „Fain și simplu”, moderat de Mihai Morar la Ateneul Român, Dr. Dănăilă a împărtășit principiile esențiale pentru menținerea sănătății mintale și a creierului, chiar și la vârste înaintate.

În discursul său, medicul a punctat șapte principii esențiale pentru o viață echilibrată, evidențiind importanța obiceiurilor sănătoase, dar și a plăcerilor moderate. Potrivit lui, consumul moderat de vin, cafea și ciocolată poate susține sănătatea creierului, oferind astfel câteva „secrete” ale longevității.

„Se pot consuma 40 de ml de alcool pe zi și până la 150 de ml de vin roșu, asta s-a constatat. Nu trebuie să consumi cafea multă, până la 3 ceșcuțe pe zi, nu căni din alea mari, dar cafeaua e bună.

Ciocolata este și ea benefică, doar până la 20-30 de grame pe zi de ciocolată. Așa că viața cu regim nu e viață în care să te rupi de societate, să nu guști nimic și să devii un pustnic, este o viață care se poate duce în condiții optime”, a declarat medicul.

Imagine creată cu AI

Leon Dănăila: cei șapte stâlpi ai vieții

Printre sfaturile împărtășite, Dănăilă a vorbit și despre modul în care putem aborda ideea inevitabilității morții, declarând: „Cel mai sigur fapt este că noi vom muri, dar nu trebuie să ne luăm după asta.”

„Trebuie să ducem o activitate în continuare, cât putem și să prelungim această viață activă, este foarte importantă din toate punctele de vedere.

Sunt cei șapte stâlpi: activitatea fizică, activitatea satisfacției, cea sacrală, a somnului, alimentară și activitatea benefică pentru individul respectiv.

Noi trebuie să avem grijă de noi înșine, de copii trebuie avut grijă. Nu trebuie să le dăm alimente foarte bogate în grăsimi, zaharuri. În regimul acesta occidental, în care unii au câte două locuri de muncă, nu mai au timp și se duc la fast-food să-și ia mâncare. Mâncarea trebuie să fie low-food, adică făcută acasă, la foc liniștit și cu grăsimi și zaharuri puține, dar să fie gustoasă”, a mai spus renumitul medic Leon Dănăilă.

 

 

Recent Posts

Horoscop Alina Bădic 24 – 30 noiembrie. Zodia cea mai favorizată

Horoscop Alina Bădic 24 – 30 noiembrie. Săptămâna 24 – 30 noiembrie 2024 vine cu…

10 ore ago

Mâncăruri și băuturi care macină oasele. Elimină calciul

Mâncăruri și băuturi care macină oasele. Sănătatea oaselor este esențială pentru o viață activă și…

11 ore ago

Vitamina care ajută la eliminarea acidului uric. Soluția ideală pentru prevenirea gutei

Acidul uric crescut, responsabil pentru afecțiuni precum guta, este o problemă frecventă care poate fi…

11 ore ago

Ceaiul cu efect puternic de somnifer natural. Adormi în 10 minute

Ceaiul cu efect puternic de somnifer natural. Când nopțile albe și gândurile persistente îți perturbă…

12 ore ago

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca premiat în cadrul Galei Capital Performeri din Sănătate, ediția 2024

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, un pilon al sistemului medical românesc, a fost premiat în…

12 ore ago

Ce pensie minimă vei primi de la 1 ianuarie dacă nu ai muncit deloc

Pensie minimă garantată mai mare. Pensionarii din România care beneficiază de indemnizația socială minimă garantată…

13 ore ago

Citeste si: