Din cuprinsul articolului
Prof. dr. Vlad Ciurea, rețeta unui creier sănătos: Nu poți să râzi și să fii un om rău
Prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurg atrage atenția asupra nevoii de a râde pentru o bună funcționare a creierului. Creierul funcționează bine în anumite condiții, iar una dintre aceste condiții este starea bună de spirit, care se traduce prin râs, prin optimism.
„Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva.
În orice situaţie critică încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi ceva care poate vă produce râsul.
Râsul este un alt mister al creierului care ne umple de plăcere, de bunăvoință, de deschidere. Nu poţi să râzi şi să fii un om rău”, a explicat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.
De asemenea, pentru a ne bucura de o viață sănătoasă și un creier funcțional la capacitate maximă, trebuie să acordăm o atenție sporită și dietei noastre zilnice, atrage atenția specialistul
„Creierul trebuie continuu să ai grija de el. În primul rând, trebuie să îi dăm aer cât mai curat, apă cât mai alcalină care produce o modificare de PH.
Să îi dăm exerciţiu fizic pentru că creierul simte imediat că îl împrospătează. 20% din oxigenul din plămâni se duce în creier, să îi dăm o mâncare ușoară, acea mâncare mediteraneană. Să punem toate organele în funcţiune, dar fără să le încărcăm.
Să socializam creierul şi să îi dăm un tip de alimentație care îi place. Îi plac toate fructele, semințele, nucile, toate fructele de pădure. Îi place ceaiul, lichidele care se duc în creier spală creierul.
Îl place carnea slabă. Peștele şi carnea de curcan, au nişte proteine speciale care se duc pe cale neuronală. Vinul roşu deschide sinapsele, creează o stare de activitate cerebrală şi de plăcere.
La sfârşitul săptămânii să programăm o mică „prăjiturică” pentru creier. De exemplu, eu la sfârşitul acestei săptămâni mă duc la schi la Brașov. Este fantastic pentru mentenanța cerebrală.
Trebuie să eliminăm viaţa sedentară, dulciurile. Trebuie să gândim că această bijuterie trebuie întreținută,” a mai spus Vlad Ciurea.
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…