Sari la conținut

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu poți fi chirurg dacă nu crezi în Dumnezeu. În mijlocul CREIERULUI există un centru care vibrează ca o INIMĂ”

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu poți fi chirurg dacă nu crezi în Dumnezeu. În mijlocul creierului există un centru care vibrează ca o inimă”.

Unele religii consideră această cunoaștere ca nelimitată și capabilă să răspundă tuturor întrebărilor; alții văd cunoașterea religioasă ca jucând un rol mai limitat, adeseori ca un complement la cunoașterea obținută prin observare fizică.

Unii oameni religioși consideră că cunoașterea religioasă obținută în acest mod este absolută și infailibilă.

Metoda științifică presupune dobândirea cunoașterii testând ipotezele pentru a dezvolta teorii care permit explicarea faptelor sau evaluarea experimentelor și răspunde doar întrebărilor despre universul fizic.

Practic, știința dezvoltă teorii ale lumii care se potrivesc evidențelor observate fizic, iar toată cunoașterea științifică este subiectul ajustărilor ulterioare în fața evidențelor adiționale.

Studii: Coronavirusul pare să afecteze și creierul. Cercetătorii documentează încă un simptom al bolii | Digi24

Prof. dr. Vlad Ciurea: „În mijlocul creierului există un centru care vibrează ca o inimă”

Cu toate acestea, există atât oameni de știință care susțin că știința nu exclude credința în Dumnezeu. Dimpotrivă, susține neurochirurgul Vlad Ciurea, care ține să evidențieze cât de importantă pentru creier este legătura cu Dumnezeu.

„Nu poți face o activitate pe corpul uman, mai ales pe creierul uman dacă nu ești credincios. Că te apropii de organul cel mai aproape de Dumnezeu.

Credința este în creier. S-au făcut anumite cercetări: în mijlocul creierului s-a descoperit un centru – nu este pur pentru religie, dar este un centru care acumulează emoțiile sufletului uman și acestei credințe.

Există acest centru care cu metodele actuale îl pun și vibrează ca și o inimă, în mijlocul creierului. În momentele de slujbă, când se ascultă Evanghelia, vibrează.”, a declarat prof. dr. Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.

Neurochirurgul a argumentat afirmațiile cu privirea existenței acestui centru emoțional-spiritual din creierul uman.

„Mai mult, s-a făcut un lot de măicuțe care au fost studiate pe cea ce se numește RMN funcțional, un RMN care arată funcțiile creierului care se desfășoară, se mișcă. Și ele erau la repetate și repetate rugăciuni pe care știm că le fac măicuțele…

S-au făcut asemenea studii și s-a arătat pe RMN funcțional că există centri ai credinței în creierele acelor măicuțe, care vibrau în mod total.”, a mai explicat neurochirurgul.

„Nu poți fi chirurg dacă nu crezi în Dumnezeu”

În cadrul podcastului lui Mihai Morar, celebrul neurochirurg și-a dezvăluit și secretul succesului lui.

„Cu cât urci în scara medicală, mai ales în cea chirurgicală, cu atât de apropii mai mult de Dumnezeu. Nu poți învinge o boală la nivelul creierului uman sau la nivelul sistemului nervos, în totalitate fără să fii tu convins că cineva, acolo sus, te ajută.

Pentru că mâna e condusă întotdeauna de creier, iar creierul e apropiat de Dumnezeu. Michelangelo, la un moment dat, picta și când a pictat ultima parte din Geneza spune că mâna nu mai era a lui, ci cineva îi conducea mâna.

Mai mult, în ultima parte, când Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric, când a făcut lucrurile acestea, nu mai avea cartoanele acelea, scheme. Pictura îi venea. De unde îi venea? Din creier. El a fost convins de creativitate și de Dumnezeu. Așa și noi. Nu poți fi chirurg dacă nu crezi în Dumnezeu”, a dezvăluit Vlad Ciurea.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel