Din cuprinsul articolului
Prof. Dr. Vlad Ciurea, o somitate în domeniul neurochirurgiei, este genul de specialist care reușește să transmită adevăruri cu un puternic impact emoțional pe care noi, receptorii, să le primim ca pe niște lecții din care să învățăm cum să avem grijă de sănătatea noastră.
Invitat în cel mai nou episod al podcastului „Fain & Simplu”, realizat de Mihai Morar, medicul atrage atenția asupra unor aspecte extrem de importante din realitatea noastră, aspecte care, mai devreme sau mai târziu, ne pot afecta viața per total.
„Noi provocăm cancerul. Noi ca și populație facem tot ce ne stă în putință să distrugem această lume. Noi, noi o poluăm, noi o distrugem, noi, noi, noi. Noi ne distrugem copiii și îi ducem acolo. Genele există, dacă apeși prea mult pe clapele genetice, te duc direct în boala aceea. Acum 50 de ani nu existau atâtea forme de cancer. De exemplu, cancerul de laringe… atunci când l-am văzut pentru prima dată la noi în țară mi s-a părut foarte curios, acum avem nu știu câte cazuri. De ce apar? Ce facem greșit? Noi trebuie să trăim într-o țară curată. Ar trebui să discutăm despre România curată și sănătoasă.”, i-a povestit Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea lui Mihai Morar.
După cele mai bine de două ore de discuții despre sănătate, război, copii, medicină, creier, Mihai Morar face o recenzie a acestei întâlniri despre care spune, fără să se teamă de dimensiunea cuvintelor, că este inspirațională.
„Am publicat podcastul @fainsisimplu cu NEUROCHIRURGUL CARE OPEREAZĂ PE SUFLETE. Mi-am dorit demult o conversație cu Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, în care să vorbim despre lecțiile despre viață ale unui neurochirurg după o jumătate de secol de lucru cu creierul și sufletul pacienților. Iar întâlnirea a venit exact la momentul potrivit (sau potrivnic).
La câteva zile după izbucnirea războiului și a panicii, a breaking news-urilor, am stat de vorbă cu domnul profesor, el însuși un copil al războiului, despre cum să facem față acestor timpuri, cum să ne păstrăm creierul sănătos, cum să ne ferim de boli, cum să învățăm să folosim cuvintele, cum să creștem copii sănătoși mental, care sunt obiceiurile care îl țin “viu” și “activ” la peste 80 de ani.
E un podcast solemn! Acest episod îl consider materie obligatorie pentru această perioadă. Rar întâlnești oameni cu o asemenea aură, atâta blândețe, în spatele căreia stau, totuși, peste 50 de ani de operații pe creier. Atâta știință, câtă credință.”, conchide Mihai Morar, realizatorul podcastului „Fain & Simplu”.
Poți să urmărești acest episod, pe Youtube, pe canalul “Fain și Simplu”.
Conform studiilor științifice, există mai multe vitamine care s-au dovedit a susține sănătatea inimii, reducând…
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a subliniat cu ocazia Zilei Internaţionale de…
Camelia Pătrășcanu subliniază că tranzitul lui Mercur în Săgetător, care a început pe 3 noiembrie…
Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…
Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…