Categories: Expertul zilei

Prof dr. Vlad Ciurea dezvăluie ce dulciuri NU sunt periculoase pentru creier

Celebrul medic neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimentele dulci care nu ne dăunează sănătăţii creierului și în ce cantități pot fi consumate.

Medicul Vlad Ciurea a discutat despre opțiunile de dulciuri considerate benefice pentru sănătatea creierului. Există, într-adevăr, alimente dulci care pot îmbunătăți activitatea cerebrală, dar este esențial să cunoaștem care sunt acestea. Cu toate că majoritatea produselor din comerț, populare printre români, nu sunt recomandate pentru creier, medicul Ciurea subliniază importanța cunoașterii opțiunilor sănătoase.

Mierea și ciocolata seacă, ideale pentru creier

În ceea ce privește deserturile, există o varietate de alegeri disponibile, însă doar anumite dulciuri sunt considerate benefice pentru creier. Pentru a spori activitatea cerebrală, este indicat să selectăm cu atenție aceste opțiuni.

Medicul Vlad Ciurea explică că creierul nostru are preferințe specifice în ceea ce privește dulciurile, apreciind în mod deosebit mierea și ciocolata seacă. De asemenea, evidențiază faptul că cacaua, în special, contribuie la îmbunătățirea activității cerebrale.

Astfel, recomandarea medicului este să alegem dulciuri uscate pentru a proteja sănătatea creierului. Această regulă se aplică și atunci când selectăm alimente, care ar trebui să fie sărace în grăsimi pentru a asigura o protecție corespunzătoare a creierului.

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos. Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacaua iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!

Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3.

O altă recomandare a medicului Vlad Ciurea este să nu uităm de apă. Aceasta ne curăță organismul și de asemenea, are efecte benefice asupra creierului. Hidratarea este esențială pentru o mai bună funcționare a organismului.

Iar beneficii similare au și anumite ceaiuri. Există plante care au numeroase proprietăți și care pot face bine atât organismului nostru, cât și creierului. O mare parte din ele sunt chiar recomandate în prevenția anumitor boli, amintește medicul.

Recent Posts

Faza lunii pe 5 noiembrie 2024: sfaturi importante

Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante:  Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…

8 minute ago

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

28 de minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Citeste si: