Categories: Expertul zilei

Prof dr. Vlad Ciurea dezvăluie ce dulciuri NU sunt periculoase pentru creier

Celebrul medic neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimentele dulci care nu ne dăunează sănătăţii creierului și în ce cantități pot fi consumate.

Medicul Vlad Ciurea a discutat despre opțiunile de dulciuri considerate benefice pentru sănătatea creierului. Există, într-adevăr, alimente dulci care pot îmbunătăți activitatea cerebrală, dar este esențial să cunoaștem care sunt acestea. Cu toate că majoritatea produselor din comerț, populare printre români, nu sunt recomandate pentru creier, medicul Ciurea subliniază importanța cunoașterii opțiunilor sănătoase.

Mierea și ciocolata seacă, ideale pentru creier

În ceea ce privește deserturile, există o varietate de alegeri disponibile, însă doar anumite dulciuri sunt considerate benefice pentru creier. Pentru a spori activitatea cerebrală, este indicat să selectăm cu atenție aceste opțiuni.

Medicul Vlad Ciurea explică că creierul nostru are preferințe specifice în ceea ce privește dulciurile, apreciind în mod deosebit mierea și ciocolata seacă. De asemenea, evidențiază faptul că cacaua, în special, contribuie la îmbunătățirea activității cerebrale.

Astfel, recomandarea medicului este să alegem dulciuri uscate pentru a proteja sănătatea creierului. Această regulă se aplică și atunci când selectăm alimente, care ar trebui să fie sărace în grăsimi pentru a asigura o protecție corespunzătoare a creierului.

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos. Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacaua iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!

Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3.

O altă recomandare a medicului Vlad Ciurea este să nu uităm de apă. Aceasta ne curăță organismul și de asemenea, are efecte benefice asupra creierului. Hidratarea este esențială pentru o mai bună funcționare a organismului.

Iar beneficii similare au și anumite ceaiuri. Există plante care au numeroase proprietăți și care pot face bine atât organismului nostru, cât și creierului. O mare parte din ele sunt chiar recomandate în prevenția anumitor boli, amintește medicul.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

9 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

10 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: