Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre AVC: „Câteva dintre semnele de care trebuie să ținem cont. Trebuie să intervenim în 6 ore”

Accidentul vascular cerebral este unul dintre cele mai grave boli pe care le putem dezvolta. Acesta poate avea repercusiuni permanente și, de asemenea, poate provoca decesul.

Din fericire, putem preveni riscul de a dezvolta AVC prin controlarea și gestionarea factorilor externi, care țin de stilul de viață.

Alimentația, sportul, odihna sunt elemente esențiale când vine vorba despre reducerea riscului de a dezvolta orice boală. Un stil de viață sănătos diminuează în mod considerabil orice risc de a te îmbolnăvi.

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre semnele AVC

Prof. Dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, dezvăluie care sunt cele mai importante semne ale AVC.

„Sunt o serie de factori care obosesc creierul și de care tinerii noștri nu țin cont. Cum ar fi: tutunul, alcoolul, internetul, suprasolicitarea nervoasă (lucrul sub presiune, termenele-limită, graba de a face mai multe lucruri în același timp, agitația etc).

Alcoolul modifică metabolismul celulei nervoase și, evident, nu îi face bine! Niciuna din cele enumerate mai sus nu fac bine. Obosesc creierul. Și de la oboseală până la accident vascular cerebral nu este decât un pas!

Câteva dintre semnele de care trebuie să ținem cont când sunt probleme: oboseala – senzația că nu ne mai putem ține pe picioare, senzație de nerecunoaștere a propriei mâini, dificultate în exprimare, tulburări de vedere… Vestea bună este că în primele șase ore se poate interveni și îndepărta orice risc.

Putem preveni multe dintre probleme dacă avem grijă de noi. Sunt chestiuni simple și la îndemâna oricui: apă, oxigen, odihnă, mâncare ușoară, plimbări în natură, discuții plăcute, muzică, zâmbet.
Sănătate!”, scrie Prof. Unir. Dr. Vlad Ciurea, pe o rețea de socializare.

Alimente care îi plac creierului

De asemenea, neurochirurgul dezvăluie și ce alimente îi fac bine creierului.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.”, adaugă Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Recent Posts

Avertisment: obiceiul nociv care poate duce la cancer de colon

O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…

8 minute ago

ANM, în alertă! Lapoviță și ninsori, vremea se va răci brusc

România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…

38 de minute ago

Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…

o oră ago

Horoscop 18-25 noiembrie 2024 cu Mihai Voropchievici. ZODIILE norocoase

Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…

2 ore ago

Cum influențează IQ-ul diagnosticarea ADHD la copii?

Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…

2 ore ago

Profeții terifiante pentru anul 2025 – război devastator în Europa!

Profețiile lui Nostradamus și Baba Vanga pentru anul 2025 continuă să alimenteze temerile legate de…

3 ore ago

Citeste si: