Sari la conținut

Prof. dr. Vlad Ciurea: Creierul este organul cel mai aproape de Dumnezeu și în timpul rugăciunii vibrează

Prof. dr. Vlad Ciurea spune despre creier că este organul cel mai aproape de Dumnezeu. Și că fără credință nu poți face nicio activitate pe corpul uman. 

Neurochirurgul a mai menționat că există chiar un punct în mijlocul creierului care vibează ca o inimă în timpul rugăciunii sau în timpul unei slujbe religioase.

Centrul din creier care acumulează emoțiile sufletului uman și care vibrează în timpul rugăciunii

„Nu poți face o activitate pe corpul uman, mai ales pe creierul uman dacă nu ești credincios. Că te apropii de organul cel mai aproape de Dumnezeu. Credința este în creier. S-au făcut anumite cercetări: în mijlocul creierului s-a descoperit un centru – nu este pur pentru religie, dar este un centru care acumulează emoțiile sufletului uman și acestei credințe. Există acest centru care cu metodele actuale îl pun și vibrează ca și o inimă, în mijlocul creierului. În momentele de slujbă, când se ascultă Evanghelia, vibrează.”, a declarat prof. dr. Vlad Ciurea, pentru antena3. 

Neurochirurgul a argumentat în continuare afirmațiile cu privirea existenței acestui centru emoțional-spiritual din creierul uman.

„Mai mult, s-a făcut un lot de măicuțe care au fost studiate pe cea ce se numește RMN funcțional, un RMN care arată funcțiile creierului care se desfășoară, se mișcă. Și ele erau la repetate și repetate rugăciuni pe care știm că le fac măicuțele… S-au făcut asemenea studii și s-a arătat pe RMN funcțional că există centri ai credinței în creierele acelor măicuțe, care vibrau în mod total.”, a mai explicat neurochirurgul.

Și celebrul neurochirurg Leon Dănăilă afirmă că prin credință oamenii se pot vindeca mai repede. ”Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună pentru că o boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică”

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel