Categories: Expertul zilei

Prof. dr. Vlad Ciurea: Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Sunt bune și dau energie

Prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg ne dă o veste bună! Putem mânca dulciuri fără să ne simțim vinovați, pentru că sunt benefice pentru creier. 

Însă, nu orice fel de dulciuri! Ci unele cât mai naturale, așa cum sunt fructele, mierea de albine, dar și gemurile fără zahăr și ciocolata amăruie.

Alegeți ciocolată amăruie cu conținut mare de cacao

”Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase,” a precizat dr. Vlad Ciurea, într-o postare pe Facebook.

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, neurochirurgul spune că recomandă ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao.

Ciocolata neagră, un super aliment

”Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao,” atrage atenția medicul.

Mihaela Bilic, medic nutriționist și expert în boli metabolice, laudă, de asemenea ciocolata și spune că ciocolata neagră, cu un conținut de minim 70% cacao, este un superaliment. Aceasta este bogată în antioxidanți, polifenoli, minerale și alte substanțe esențiale, ceea ce o face să fie un adevărat medicament pentru organism.

”Din punct de vedere nutritiv boabele de cacao conţin 50-57% grăsimi (unt de cacao), 12%fibre şi 5-7% proteine. Ciocolata neagră posedă o acţiune antioxidantă ieşită din comun datorită polifenolilor ce pot reprezintă 12-48% din greutatea bobului de cacao. Un singur pătrăţel de ciocolată neagră cu 70% cacao conţine de 2 ori mai mulţi polifenoli decât un pahar de vin roşu şi are un efect antioxidant identic cu o ceaşcă de ceai verde corect infuzat,” adaugă dr. Bilic.

Recent Posts

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

15 minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

45 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 ore ago

Citeste si: