Din cuprinsul articolului
Cancerul de stomac se dezvoltă atunci când celulele din orice parte a stomacului cresc și se divid anormal. Tumorile pot începe oriunde în stomac, dar cele mai multe încep în țesutul glandular de pe suprafața interioară a stomacului. Acest tip de cancer este un adenocarcinom al stomacului (cancer gastric).
Tipurile rare de cancer de stomac includ carcinoamele cu celule mici, limfoamele, tumorile neuroendocrine și tumorile stromale gastrointestinale.
Cancerul de stomac este un cancer relativ , cu toate acestea numărul persoanelor diagnosticate a scăzut.
„Ulcerul este o boala clinic. Incepi cu durerile care sunt legate de masa. Deci unul ulceros la nivel de duoden il doare si stie ca durerea este de la ulcer, manaca si se liniștește. Un ulceros care este pe stomac il doare, mananca de foama dupa care varsa pentru ca alimentul ii da durerea si mai mare se secreta acid clorhidric, care irita ulceratia. Ii recunoastem pe unii de ceilalți, ulcerosul gastric este un tip slab. Ulcerosul de duoden este gras pentru ca durandu-l mananca intruna”, a explicat doctorul Mircea Beuran la România TV.
„O alta categorie de suferință este legată de faptul ca pacientul in afara de faptul ca are dureri, are greață senzația lui de foame se transforma in neputința de a duce bolul mai departe. Stomacul întoarce mancarea, poti sa ai in gastrite deudonite, bacteria cautata pentru ca întreține un proces de inflamatie premergator apariției cancerului fie de stomac, fie de duoden. Poti sa ai o suferinta in care incepi sa scazi in greutate. N-ai dureri, dar nu mai similiezi, nu ai randament la munca nu mai poti sa te concretrezi, poate sa fie un cancer gastric, de pancreas, de colon se pot lega cu tulburări de tranzit”, a explicat Mircea Beuran.
Potrivit medicului alimentaţia sanatoasa trebuie sa fie un aliat al sanatatii.
„Lucrul acesta trebuie sa-l deducem din următoarele lucruri: ce s-a intamplat in alimentatia noastra tarditionala? pai in primul rand, ne-au invadat alimentele care sunt industrializate si confectionate in regimul fast-food. MC-urile, fast-food-urile, mancarea conservata, aditivii din mancare”, mai spune medicul.
De asemenea, profesorul Mircea Beuran spne că oamenii au nevoie să mănânce din toate alimentele, inclusiv carne.
„Nu sunt de parerea celor care mediaza sa mananci sau sa nu mananci carne. Ai nevoie sa mananci aceasta proteina. Carnea de pasare este recunoscuta ca este buna, acuma daca judecam ca procentul cel mai mare de carne de pasare sau de porc sau de vita provine din zone industriale unde aceste animale sau pasari mananca concentarte, primesc antibiotice, sunt vaccinate, au hormoni de crestere. (…) Cea mai bună carne este cea de la animale crescute în gospodărie”, mai spune Mircea Beuran.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…