Categories: Expertul zilei

Prof. dr. Mircea Beuran: ”Febra poate fi primul simptom al acestui tip de cancer”

Prof. dr. Mircea Beuran a vorbit despre simptomele unuia dintre cele mai frecevente tipuri de cancer. Cancerul de colon este a doua cauză de deces prin cancer atât la bărbați, cât și la femei. Cancerul de colon drept este unul din cancerele care poate debuta cu febră. 

”Colonul este împărțit în două: colonul stâng și colonul drept. Cancerul localizat în colonul drept are simptome diferite față de cel situat în colonul stâng. Mai des, cancerul apare în colonul stâng, dar a crescut frecvența și în colonul drept. Cancerul de colon drept: tumorile aici sunt, datorită dimetrului mai mare a acestei părți a colonului, niște tumori voluminoase care se infectează și se ulcerează.

Pacienții realizează târziu. Simptomatologia nu este foarte tipică. Când tumora este de dimensiuni mici, nu are simptomatologie, dar încep să apară niște tulburări de tranzit. Uneori, scaunele sunt mai dese, cu aspect diareic, apoi câteva zile de oprire a tranzitului, ceea ce consideră foarte mulți că sunt constipați. Un alt semn care ar putea să apară este febra. Pentru că tumora este vegetantă și stă în materia fecaloidă în care există o lume bacteriană foarte difertă, se poate infecta și pacienții fac o febră pe care nu și-o pot explica. Se fac și investigații. Este unul din cancerle care pot avea ca debut febra,” a explicat prof. dr. Mircea Beuran, pentru Medika TV.

Prof. dr. Mircea Beuran despre cancerul de colon

Potrivit medicului, febra în canceru de colon este o febră care ajunge către 38 de grade, destul de ondulanță și trebuie corelată cu modificările de tranzit. Pacienții se duc apoi către farmacie, își iau un antibiotic, febra poate dispărea, dar observă că devin din ce în ce mai palizi. Această paliditate apare, potrivit dr. Beuran, din cauză că încep să piardă sânge, fără să-și dea seama.

Aceasta duce la scăderea hemoglobinei, anemie, dureri de cap, scăderea poftei de mâncare, stare de rău, se accentuează tulburările de tanzit. În clipa aceea e un gând care te duce să consulți un medic. ”Pacientul când descrie lucrruile acestea doctorul îl întreabă dacă a slăbit. Lucrurile acestea merg către o judecată că undeva se pierde sânge, de aceea una din probleme care se fac este controlul hemoragiilor oculte,” a adăugat prof. Beuran.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

16 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

36 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

56 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: