Din cuprinsul articolului
Prof. dr. Dulcan, medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică, crede și afirmă cu tărie că este momentul ca omul să fie privit „în profunzime”, printr-o abordare holistică, „de la invizibil către vizibil”.
El a susținut a explicat în emisiunea De-a Viaţa Ascunselea cu Florentina Fântânaru, la Antena 3, că are 1.000 de dovezi că Dumnezeu există.
Prof. dr. Constantin Dulcan: Am 1.000 de dovezi că Dumnezeu există
Nu e bine să ducem numele Domnului în deșert pentru că nu ne va fi bine în viață. „Toți oamenii care au gânduri rele vor plăti”, atrage atenția prof. Dulcan.
„Știți ce i-a spus Iisus lui Toma: ”Toma, Toma, n-ai crezut, dar era mult mai bine dacă credeai înainte să vezi!”. Toți oamenii care au gânduri rele vor plăti, mai ales dacă aceste cuvinte nedorite sunt adresate pentru entitățile noastre sacre.
Eu zic că nimeni nu are voie să își bată joc de mama noastră. Eu am văzut că toți cei care au făcut asta au murit de un cancer și nu cred că e bine să ne jucăm cu aceste lucruri.
Ce am văzut eu ca medic întâmplându-se… Eu am 1.000 de dovezi că Dumnezeu există, am văzut vindecări făcându-se prin asta, am scris despre asta, am mers în multe pelerinaje, experiența morții clinice, vindecări de cancer.
Sunt lucruri care vin din altă dimensiune a Universului, nu le poți explica, așa că mai bine taci” a povestit prof. dr. Dulcan la Antena 3.
Ura este cancerul ființei
Oamenii sunt interconectați și orice gând rău, de ură sau de dezbinare, are un efect devastator asupra celui care îl emite. Trebuie să începem să conștientizăm și să trăim într-o realitate etică și morală, atât pe plan fizic, cât și psihic, pentru a fi sănătoși și împăcați cu viața pe care o trăim.
„Noi suntem rezultatul a cei ce ne-au precedat şi suntem cauza celor ce ne succed. Este exclus ca între generaţii să nu fie o conexiune. Relaţia este de la cauză de la efect. Noi datorăm viaţa părinţilor noştri şi copiii noştri ne datorează viaţa nouă.
Or, asta înseamnă că orice gând, orice acţiune care este în favoarea unei vieţi armonioase înseamnă binele pentru noi. Și invers: orice gând negativ, orice acţiune, furia, ura. Ura dezbină. Ura este, spun eu, cancerul fiinţei.
Dacă ne uităm în jur este destul de multă dezbinare. Este nevoie ca oamenii să regândească întreaga relaţie socială. Noi toţi suntem inter-dependenţi. Nimeni nu poate trăi singur.
Maşina şi toate lucrurile pe care le foloseşti sunt făcute de altcineva. În aceeaşi măsură, şi tu ai responsabilitatea ca ceea ce faci să fie de aceeaşi calitate. Trăim unii prin ceilalţi, iar această inter-dependenţă este cel puţin suficientă ca noi să medităm la soarta noastră.
Ceea ce semănăm, aia culegem
Cea mai răspândită dintre suferinţe, în clipa de faţă, este depresia. Observaţi numai câte suiciduri au fost în perioada asta. Oameni care nu îşi mai găsesc sensul, care rămân fără surse de existenţă. Nu e un lucru simplu.
Depresia este una dintre molimele care decimează populaţia şi nu numai la noi. Vorbesc pe plan global.
Noi suntem într-un schimb permanent cu mediul. Nu putem să fim independenţi de mediu. Dacă vom gândi la binele celuilalt, atunci fiecare dintre noi va beneficia de bine. Dacă gândim exact pe dos, îl discriminăm pe celălalt, asta se întâmplă. Ceea ce semănăm, aia culegem”, a mai spus Constantin Dulcan.