Din cuprinsul articolului
La nivel global, ne confruntăm cu o pandemie care a schimbat complet percepția despre viață, așa cum o știam. Odată cu dezvoltarea vaccinurilor, specialiștii au considerat că această pandemie va lua sfârșit, însă părerile sunt împărțite. Multe persoane sunt, încă, reticente în fața vaccinurilor.
Există o teamă față de vaccin și influența acestuia asupra organismului, în special pe termen lung. Fie din cauza dezinformării, fie din cauza teoriilor nefondate, tot mai multe persoane refuză imunizarea. În acest sens, experții în sănătate au încercat să explice, cât mai transparent, modul în care ne pot influența coronavirusul, vaccinurile și, de asemenea, ce impact au acestea asupra sănătății noastre.
Prof. Univ. Dr. Vlad Alexandru Ciurea, renumit neurochirurg, dezvăluie pentru România Liberă cât mai multe detalii despre acest virus și vaccinurile dezvoltate pentru a combate pandemia.
„Virusul este un patogen absolut, spre deosebire de bacterie, care are metabolism propriu și este considerată a fi o entitate vie. Boala COVID-19 este rezultatul infecției cu virusul SARS-CoV-2, care pătrunde în organismul uman pe cale aerogenă. Patologia bolii este variată, largă, putând să afecteze plămânul, miocardul, tractul gastrointestinal, sistemul nervos, encefalul. De asemenea, boala poate lăsa sechele, este nevoie de timp pentru recuperare și nu trebuie neglijat impactul psihologic al acesteia. Această boală a ucis în România peste 34.000 de oameni”, spune medicul despre virus.
„Noile metode de producere a acestor seruri au avut și mai au darul să alimenteze tot felul de teorii stupide, fără nicio legătură cu medicina și cu cercetarea științifică. Dar este un lucru știut: lipsa cunoașterii naște reacții fără noimă! Faptul că aceste seruri se bazează pe cercetarea genetică și transmit celulelor din corpul uman „mesaje” încărcate cu informații genetice despre virus nu înseamnă că cineva intervine genetic asupra noastră. Din păcate, faptul că lucrurile sunt insuficient explicate și faptul că ultimii ani au însemnat o continuă degradare a proceselor de învățământ la nivelul societății, ca și crezul că oricine poate exprima opinii despre orice (că așa ar fi în democrație!), determină o reacție publică cel puțin nepotrivită în fața vaccinării împotriva noului coronavirus.
Sunt de acord, și am mai scris acest lucru, cu faptul că o societate sănătoasă trebuie să fie în primul rând liberă. Oamenii trebuie să aibă dreptul de a călători, așa cum trebuie să aibă și dreptul de a vorbi liber. Sigur că putem critica autoritățile pentru modul în care au gestionat lucrurile în pandemie. Am scris eu însumi mai multe articole pe această temă. Dar faptul că putem vorbi liber nu înseamnă că putem spune orice ne trece prin cap!”, adaugă Dr. Vlad Ciurea.
„Virusul își schimbă constant structura, are tendința de a deveni și mai periculos, dar și să se răspândească mai repede. Vaccinurile de până acum și-au dovedit utilitatea din plin, numărul de cazuri a scăzut. Dar să nu credeți că virusul a plecat în vacanță!…
Până la eradicarea COVID-19 mai este cale lungă. Vom ajunge la capătul acesteia doar prin vaccinare în masă. Priviți la statul Israel. Acolo aproape toată populația a fost vaccinată și cu prima doză a fost făcut și rapelul. Iar acum se pregătește o a treia vaccinare. Credeți că este întâmplător acest lucru? Să nu credeți! Este rezultatul rațional al funcționării sociale a unui stat care nu permite nicio amenințare asupra poporului.
Închei spunând că vaccinarea înseamnă în primul rând supraviețuire. Și nu oricum, ci în sănătate. Prin urmare, luați-vă inima în dinți și mergeți la cabinetele specializate! Doar așa putem să învingem în această bătălie!” susține neurochirurgul, potrivit România Liberă.
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…